1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nej till exploatering i Tredenborg

Sölvesborgs kommun har svårigheter att respektera det som är deras varumärke - bokskogarna. De lockar med att vi skall flytta hit "av naturliga skäl" men de håller just nu på med att bokstavligt talat såga ned den gren de sitter på.
Sölvesborg - av naturliga skäl? Det gäller inte när kommunen planerar för ytterligare exploatering, enligt H Fransson Sturefelt.

Förhoppningsvis är Vitehalls bokskog räddad, men nu är redan en hårdhänt exploatering på gång i Tredenborg, ute vid havet. Det sägs att en del av bokskogen skövlades "av misstag" förra året - utan kommunens kännedom. Stämmer det?

Bokskogen är känslig. Den håller emot vindarna från havet, den ger skydd åt rådjur och fåglar. Bokskogen har stått där i långa tider och gett och ger människor och djur andrum.

Varför bevaras inte det som ger oss fast boende sådan glädje? Varför premieras turister mer än kommunens invånare? Att växa och expandera är inte ett självändamål. Att ge kvalitet till oss som lever här är minst lika viktigt!

Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

En stugby kan byggas varsamt på befintlig mark, inte att ni tar av den gröna lunga som nu är ute på förslag. Med förskräckelse är vi många som ser den exploatering som nu sker ute i Tredenborg.

Jag protesterar mot denna brutala exploatering, som inte tar hänsyn befintliga behov, varken för djur eller människors rekreation.

H Fransson Sturefelt

Sölvesborg