1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Noll i bokslutet är plus för Sandström

Sekunderad av det tidigare sjukvårdslandstingsrådet och nuvarande kommunalrådet i Karlshamn, Per-Ola Mattsson, hävdar Kalle Sandström att fyra på varandra följande boksluts nolla efter mångmiljoninvesteringen för vindkraften inte är nollor utan plustecken. Men herrarna berättar inte för läsarna vilken plussiffran är.

Svar på insändare "Vindkraften har gett plus alla år" publicerad 20 maj.

Så nu får läsarna av de båda S-politikernas reaktion på att vi hänvisat till landstingets officiella siffror lista ut, om de skall tro på kalla, reviderade siffror eller på de båda tidigare maktföreträdarna i det dåvarande landstinget, nu regionen. Vi kan tillägga, att revisorerna anmärkt på att det aktuella vindkraftverket var för högt värderat. Detsamma, i vilket Sandström, Mattsson och de övriga i den dåvarande rödgröna koalitionen, valde att satsa hela 40 miljoner av skattebetalarnas pengar, har alltså inte genererat något som helst överskott.

Bortblåst av den byiga vinden från ostkusten, där kraftverket ligger, är den smått pompösa propagandan i de tryckalster som vi hänvisade till i det inlägg, som fått Sandström/Mattsson att inte låtsas om bokslutets siffror. Om de till äventyrs har en annan matematik att redovisa, ska de naturligtvis göra detta. Alla uppgifter om det ekonomiskt krisdrabbade landstinget, som nu belastar den nya organisationsskapelse som till våra och många andras huvudskakningar blev större än det förstnämnda, är välkomna.

Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Sandström/Mattsson har sedan grundligt fel i att Opinion Västs huvuduppgift är att applådera deras efterträdare vid rodret och inte värna vården i västra Blekinge. De må därför upplysas om att vi redan starkt har reagerat mot organisationsutväxten och administrationskostnaderna – och mot tanken på att avveckla trombolysbehandlingen i Karlshamn.

Men om de S-märkta politikerna menar, att deras samveten är rena vad gäller omtanken om denna länsdels patienter, påminner vi dem igen om vilka det var som lovade fortsatt dygnsöppen akut i Karlshamn – vi har löftet skriftligt dokumenterat – men lika snabbt bröt det genom att först slå igen akutdörrarna på natten och därefter på dagen. Och när såg Karlshamns invånare sitt kommunalråd Mattsson gå i härnadståg för akutmottagningen? Tog han från sin hemmaplan partivännerna i landstinget i örat? Skrev han ett enda ord i tidningen – exempelvis ”Fy skäms” – om saken? Höll han med dem, som i kommunala organ krävde reaktioner mot att försämra vården?

Vi vet alltså till fullo, vilka de år som verkligen försämrat den västra länsdelens vård. Om Sandström och Mattsson ställer sig framför en stor hallspegel, får de också snabbt se.

Opinion Västblekinge

Benny Rolandsson, Jämshög

Ing-Britt Gustavsson, Olofström

Bengt-Olof Dike,Mörrum

Ulf Andersson, Svängsta