Ska verkligen bågskyttarnas lokal rivas?

Hur står det (s)till i kommunen? På omvägar får jag höra att bågskyttelokalen kommer att rivas! Jo det diskuteras, för kommunens budget går ju inte ihop.
Anders Rönndahl är ordförande i Olofströms bågskytteklubb.
Foto: Lena Ehring

Det hade ju varit på sin plats om någon från de styrande hade tagit sig besväret att besöka och fråga oss bågskyttar vad vi kan göra!

Ingen har sagt ett ljud till bågskytteklubben eller UF Contact som också har möten och sekretariat i hallen vid tävlingar! Jag läser i Olofströms plan för kommunen: barnen i centrum. Aktiv fritid med tillgång till olika fritidsaktiviteter.

Vi måste väl kunna erbjuda ungdomar fler idrotter än de stora idrotterna som fotboll, hockey och bandy? I över 60 år har bågskytteklubben slagits för att synas i centrum med andra idrotter.

I somras kom jag hem från semestern och skulle ner och träna på vår uteträningsbana, men den hade förvandlats till en arbetsplats för dumpers, caterpillars och grävskopor! Vad hade hänt? Ingen har sagt ett ljud till oss om någon skyddsvall.

Hur fungerar kommunikationen i kommunen ut till medborgarna? Hur mycket kostade projektet?Jag har letat men inte funnit någon kostnad för det. Förresten åkte min morfar skridskor när Holjeån hade svämmat över redan på 1920-talet, och jag själv på 60-talet. Troligen kommer ingen katastrof att drabba oss nu mer än tidigare. Den största katastrofen är redan här! Ni som styr i vår kommun: stoppa rivningen av bågskyttelokalen! Hoka Hey!

Anders Röndahl

Besviken ordförande i bågskytteklubben

Läs mer

Sport

OIBK tog poäng mot serieledarna

”Lite besvikelse först, men nu är vi nöjda”

Olofström

Olycka på motocrossbana

Klockan 11.25 larmades räddningstjänsten till en olycka på en motocrossbana.

Karlskrona

Pris: Marinen fick medaljer

Under Örlogsmannasällskapets 248:e högtidssammankomst i Stockholm under fredagen belönades flera personer.

Olofström

Varsel: All inhyrd personal har fått sluta

Nu är det klart att den inhyrda personalen på Shiloh Industries har fått sluta, samtidigt som 19 av de 21 varslade kollektivanställda blir uppsagda.

Sport

LISTA: Miljonregn över Blekinge – så mycket fick din förening

Svenska Spel delar ut pengar i Gräsroten - se hela listan

Sport

Årets tränare i Sverige älskar sina byaklubbar

”Han var mest aktiv när det kom till selfies”