1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Skövla inte biotop för camping

Förslag till ny detaljplan för Tredenborgs camping har tagits fram. Detta finns det förmodligen behov av eftersom den nuvarande lär vara från 1960-talet.

I planen finns förslag till utvidgning norrut i den östra delen av campingen. Området som begränsas av Tredenborgsvägen, Plommonvägen, och havet "gallrades" brutalt för några år sedan, av misstag sägs det. Man skulle kunna tro att det gjordes med tanke på den nu föreslagna planen. De centrala delarna består idag av uppväxande bok, nästa generations bokskog. Här har rådjuren viloplatser, här finns grävling och fasan, plus en del andra fåglar bland annat spillkråka och gröngöling. Att skövla denna fina biotop, ca 5000 kvadratmeter, till förmån för några veckors sommarnöje är synd. Den kustnära bokskog som finns från ytterhamnen runt Tredenborgshalvön och in mot Rågångsnabbens stugområde behöver sparas. Vartenda träd! Naturen i vår närmiljö utsätts ständigt. Träd som skuggar lite sågas ner, träd som fäller löv på gräsmattan sågas ner. Det röjs både träd och buskar för havsutsikten, "den heliga". Det är hög tid att värna den biologiska mångfalden istället för den mänskliga enfalden! Vad beträffar campingstugorna, går det säkert att få plats med ett antal till på befintligt område.

Thomas Sjöberg

Gamla Falkvik

Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)