1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Vindkraften har gett plus alla år

Återigen har företrädare för Opinion Västblekinge i en insändare (18/3 2019) fått framföra påståenden att landstingets (nuvarande regionens) investering i vindkraft 2013 är en ekonomisk förlustaffär. En osanning blir inte sannare för att den får upprepas.
”Opinion Västblekinge är egentligen inte intresserad av sjukvården i länet”, skriver Kalle Sandström (bilden) och Per-Ola Mattsson.

Sanningen är att vindkraften, förutom miljövinsterna. förra året gav landstinget ett nettoplus på 1,7 miljoner kronor jämfört med om motsvarande el skulle köpts på marknaden. Vindkraftinvesteringen har gett plus alla år, även om marginalen minskat de senaste åren beroende på ändrade förutsättningar för de statliga stöden. Försiktighetsprincipen som tillämpades vid kalkyleringen av investeringen har alltså uppfyllts. Tvärtemot vad Opinion Västblekinge påstår.

Nollresultatet som hänvisas till i insändaren gäller ett bolag som ägs av regionen tillsammans med övriga intressenter i vindkraftparken och som har till uppgift att drifta verken så rationellt som möjligt till ett självkostnadspris.

Det förvånar oss att Opinion Västblekinge återigen tar upp denna fråga och angriper oss. I nuläget hade väl varit rimligare att fråga den styrande alliansen i regionen varför de vill avveckla trombolysbehandlingen vid sjukhuset i Karlshamn? En akutvård där det verkligen handlar om närhet och att snabbt få vård. Eller varför den Närakut alliansen slog på trumman för i valrörelsen verkar bli dygnet runt öppet på den primärvårdsjourcentral som redan idag finns i Karlshamn?

Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Det verkar som att Opinion Västblekinge ser som sin uppgift att hellre stötta det nuvarande alliansstyret i regionen än att värna om sjukvården i västra Blekinge.

Per-Ola Mattsson (S)

Kalle Sandström (S)