1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Bangolfare vill köpa mark – för en krona

Asarums BGK har för avsikt att utveckla sin verksamhet och då behövs det mer mark. Nu vill man få till ett möte med kommunen för att kunna köpa loss en bit mark.
Inomhushallen för bangolf i Asarum har blivit en stor framgång. Nu vill klubben expandera ytterligare.
Foto: Bo Åkesson

År 2012 växte bangolfklubben i Asarum genom att man köpte en bit mark från kommunen och byggde en inomhushall, som blivit mycket välbesökt.

Köpeskillingen den gången var en krona. Nu planerar klubben för ytterligare expansion. Därför pågår just nu en ändring av detaljplanen i området för att tillåta att ytterligare verksamheter kopplade till bangolfen kan byggas.

Förutom att detaljplanen godkänns behöver klubben även köpa loss mark från kommunen. I en skrivelse till Karlshamns kommun föreslår man nu att köpeskillingen blir den samma som tidigare, en krona. Liksom tidigare står man för byggnationskostnaderna och kommunen får möjlighet att köpa tillbaka marken för samma pris om föreningen av någon anledning skulle läggas ner i framtiden.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Föreningen ser gärna ett möte med kommunstyrelsen för att diskutera saken. Man poängterar de många fördelar som inomhusbanan haft för kommunen, inte minst genom de många tävlingar som genomförs och som drar besökare till hotell och andra verksamheter. Dessutom bidrar man till den allmänna trivseln och hälsan genom sina pass med Trivselgolf.

Nu hoppas Asarums BGK att kommunen behandlar ärendet skyndsamt.