1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Eriksbergs viltpark nominerad till Stora turismpriset

Eriksbergs viltpark har nominerats till Stora Turismpriset 2018, ett av tjugo bidrag.
Per-Arne Olsson, vd Eriksberg hotel & nature reserve.
Foto: Gunnel Persson

Länsturismchefen tillsammans med Region blekinge har valt att nominera Eriksberg Hotel & Nature Reserve till Stora turismpriset 2018. Priset delas ut i Stockholm den 6 december.

Nominering lyder:

”Eriksberg är en för Nordeuropa unik helhetsupplevelse. Besökaren möter vilda djur, bor i annorlunda och exklusiva hotellrum och njuter av regionens bästa mat där naturens ingredienser är grunden i all matlagning. Här finns ett av landets största viltbruk där förnyelsebara resurser i det vilda och ett eget slakteri på gården lägger grunden”.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Det känns fantastiskt att ha blivit nominerad, vi har i många år, oförtrutet jobbat med att få Blekinges turism att synas. Det känns jättekul om detta ökar fokuset på Blekinge och dess turism, vi får lite uppmärksamhet jämfört med andra regioner, säger Per-Arne Olsson, vd Eriksberg hotel & nature reserve.

Varför tror du de har valt att nominera er?

– Kanske vår nybyggda entré med butik, café och personligt värdskap 360 dagar om året har satt pricken över i:et. Vi har också lyckats med våran hotellverksamhet. Nu har vi mer internationella gäster.

Foto: Emma Gunler

Vad skulle det betyda att vinna priset?

– Det skulle underlätta säljarbetet och det skulle ge cred åt ägaren och våran personalstyrka som slitit hårt.

Stora Turismpriset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Det är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism.

Alla regionala turismorganisationer erbjuds att nominera en kandidat. De nominerade får 10 000 kronor att använda till en kunskapsfrämjande insats och vinnaren får förutom äran, 100 000 kronor att använda till kunskapsinsatser. Stiftelsens styrelse utser den slutliga vinnaren.

Rådjur i viltparken.
Foto: Gunnel Persson