Elever sprang för välgörande clowner

Frisk luft och motion samtidigt som en välgörenhetsorganisation får pengar. Den kombinationen har blivit ett uppskattat inslag på Thoren Framtid i Karlshamn.
Skoljogg på Thoren Framtid i Strömma för att samla in pengar till Clowner utan gränser.
Foto: Johan Hultgren

Klockan 10.50 står 230 eleverna uppställda vid startlinjen och sedan drar det stora loppet runt området igång. Målet för eleverna under onsdagen är att springa så många varv som möjligt under en timmes tid.

– Det här är fjärde året som vi kör Skoljoggen på Thoren Framtid. Det är ett nationellt lopp som springs runt om i Sverige för att samla in pengar till olika organisationer. Just nu är det Clowner utan gränser som vi samlar pengar till, säger Linda Nilsson, mentor för klass 8b.

Pengarna samlas in genom att företag, föräldrar och lärare skänker pengar för varje varv som eleverna springer. Totalt hoppas Linda Nilsson att eleverna ska springa 500 varv.

Linda Nilsson och de andra lärarna hjälpte till med att hålla koll på tider och antal varv som eleverna sprang. Sponsorer ställer upp med priser till eleverna som deltog.
Foto: Johan Hultgren

– Vissa kan ju springa mer än andra, vi har några som är riktigt på och vill tävla om att springa mest och snabbast.

Intresset bland företagen att vara med och sponsra har varit stort i år och till 2020 hoppas Linda att även privatpersoner ska vilja vara med och springa tillsammans med eleverna.

– Skoljoggen är väldigt populär bland våra elever, de ser fram emot det och tycker det är kul att kunna vara med och bidra, säger Linda Nilsson.

Läs mer

Sport

KHK:s sportchef budade hem Tingsrydströja för 10 000 kronor

”Det handlade mest om känslosamma grejer”

Sölvesborg

Polisen: Utesluter inte att fler är inblandade

”Det var en kombination av klassiskt spaningsarbete och vakna ögon hos en polispatrull som gjorde att vi kunde gripa den misstänkte”.

Olofström

Mer pengar till kommunen

”Det är välbehövliga pengar”

Insändare

Insändare: ”I en demokrati är konsten fri”

Harry R:son Svensson kommenterar SD:s kulturpolitik

Ronneby

Ny galleria: Planerar för flera butikslokaler

”Ett riktigt A-läge”

Artikelserie

Två år efter metoo – vad har hänt?

Sju Blekingekvinnor som var delaktiga i rörelsen: ”Jag tror absolut inte att det går att komma undan med saker på samma sätt nu”.