Gör anmälan efter att ha fått skevt bord

När mannen fick den matgrupp han beställt var bordet repigt och skevt. Stolsbenen var dessutom i en annan färg än de skulle vara. Nu har kunden vänt sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).
ARN ska nu titta på ärendet.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Mannen fick tidigare i år syn på en annons via en bild på Instagram. Han vände sig till företagets kundtjänst, som finns i Östergötland, och gjorde en beställning.

När matgruppen sedan dök upp visade det sig att bordet var repigt och dessutom skevt. I samband med beställningen hade mannen försäkrat sig om att stolsbenen skulle vara i samma färg som bordet, men det visade sig att benen var mörkbruna istället för svarta.

Från företagets sida har man hävdat att man gjort klart för kunden att det rörde sig om ett demonstrationsexemplar och att öppet köp inte gäller. Mannen skriver i sin anmälan till ARN att det aldrig nämndes något om det i samband med beställningen. Han har dessutom varit i kontakt med Konsumentverket som säger att han har rätt till reklamation även om det inte var fråga om något öppet kö.

Mannen vill nu ha hjälp av ARN med att häva köpet eller att få ett rimligt prisavdrag.

Läs mer

Ledare

Bygg starkare Sverige

Välfärden kommer alltid först. Det ska skjutas till ytterligare 20 miljarder i friska pengar till välfärden denna mandatperiod.

Sport

Klart: Vi tv-satsar på lokal fotboll i unikt samarbete

Här är serierna vi nu äger rättigheterna att tv-sända

Familj

Rebecca Hejel och Anton Petersson

i Trensum fick den 4/10 en son Willgot, som vägde 4084 g och var 55 cm.

Sport

Lista: De tio mest klickade sportartiklarna 2019

Det känslosamma har berört allra mest

2010-talets sport

Dansk dynamit, pärongate, 178 mål och ”Honken”

22 minnesvärda sporthändelser från 2010-talet

Artikelserie

Två år efter metoo – vad har hänt?

Sju Blekingekvinnor som var delaktiga i rörelsen: ”Jag tror absolut inte att det går att komma undan med saker på samma sätt nu”.