1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är företagarna som är bäst i landet

För ett år sedan utsågs de till årets nyföretagare i Karlshamn. Nu har Apoteksgruppen i Karlshamn utsetts till årets franchisetagare i Sverige.
Det blev festkläder på, trots att utnämnandet skedde via länk.
Foto: Privat

Bakom Apoteksgruppen Karlshamn står entreprenörerna Jenny Petersson och Hussain Hussain. De slog upp portarna hösten 2017 vid Stora Coop i Strömma.

Satsningen har varit lyckad och företaget har haft en stark utveckling. Efter att ha utsetts till årets nyföretagare förra året har de nu fått en nationell utmärkelse, årets franchiseföretagare.

– Om man verkligen "bryr sig på riktigt" så vinner man i längden, det har detta priset bevisat. Vår gemensamma dröm blev sann, istället för att drömma på var sitt håll så öppnade vi ett apotek tillsammans och att få ta emot detta priset för den drömmen gör mig alldeles tårögd av glädje, säger Jenny Petersson, en av apoteksägarna Apoteksgruppen Karlshamn i en kommentar.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Priset delades ut av Svenska Franchiseföreningen som presenterade vinnarna via video i fredags. Apoteksgruppen Karlshamn vann i konkurrens med ett 40-tal nominerade franchisetagare i hela landet.

Juryns motivering lyder:

”Årets franchisetagare jobbar på en starkt konkurrensutsatt marknad där man, med starkt fokus på kundnytta, aktivt jobbar med affärsutveckling och kreativa lösningar. Det leder självklart till mycket nöjda kunder. Man har även utmanat sin franchisegivare för att kunna nå sina mål. Franchisetagaren har på rekordtid nått en omsättning som saknar jämförelse i bolaget och gjort sig kända som duktiga lokala entreprenörer på sin ort.”