Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är recepten som tog dem till final

Två män slåss om titeln, Årets viltkock. Finalen går av stapeln på Eriksberg.
Eriksberg • Publicerad 13 januari 2019
Foto: Gunnel Persson

Den andra februari avgörs det, då kommer finalisterna, Emil Lindfors från Bryggaregatan i Skellefteå och Emil Hedblom från Buustamon i Åre att göra upp om titeln, Årets viltkock.

Tävlingen är uppdelad i två delar. Under förmiddagen tillagar de sin mat efter egna recept och med fri inspiration och val av råvaror. En jury där Gert Klötzke, från Svenska viltmatakademin är ordförande, kommer därefter bedöma deras verk.

Annons

Under eftermiddagen får finalisterna vara kreativa på ett annat sätt. Då tilldelas de varsin varukorg från Eriksberg och utav det ska en varmrätt serveras. Juryn bedömer.

Vill du prova på något av de recept som tog herrarna till final finns de här:

Gunnel PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons