1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hemtjänstpersonal prisades

Det var ett gäng glatt överraskade medarbetare som under torsdagen fick ta emot utmärkelsen som Årets kvalitetsarbetsplats inom Karlshamns kommun.
Det var ett glatt gäng som tog emot beskedet under torsdagen.
Foto: Henrik Brandberg

När chefer och politiker gläntade på dörren till den lokal där personalen i Södra hemtjänstgruppen hade möte var det många som blickade undrande mot det följe som klev in i lokalen. Den avvaktande inställningen förbyttes dock snart i glädje när det stod klart att arbetsplatsen utsetts till Årets kvalitetsarbetsplats och får 26 000 kronor som medarbetarna kan använda till personalfrämjande insatser.

Chefer och politiker öste lovord över de anställda.

– Ni gör ett fantstiskt arbete, sa omsorgsnämndens ordförande Leif Håkansson (S).

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Omsorgschefen Torill Skaar Magnusson fyllde i:

– Var stolta över det ni gör. Vi ser och uppskattar det ni gör, men vi säger det kanske inte tillräckligt ofta.

Juryn tog i sin motivering fasta på att medarbetarna utvecklat verksamheten till förmån både för brukarna och för arbetsmiljön.

En av de saker man arbetat med är mentorskap.

– Vi har jobbat med att hitta lösningar för att skapa trygghet för vikarier och elever, berättade enhetschefen Lisbeth Johansson.

Man har också jobbat med schemaläggning för att hitta flexibla lösningar där personalen har möjlighet att vara med och påverka. det handlar om schemamodeller som också ger de äldre bättre kontinuitet.

Här är motiveringen:

”Ni har genom ert arbete med Kraftkartan gjort förändringar inom flera områden i syfte att ge de äldre en kvalitetshöjande tillvaro i vardagen. Ni fördelar arbetet kollegialt och provar olika schemamodeller för att ge de äldre bättre kontinuitet.

Ni har en förmåga att få nya kollegor och elever att känna sej välkomna och involverade i arbetsgemenskapen genom ert arbete med mentorskap. Ni är goda förebilder där yrkesstolthet och arbetsglädje är ert signum. Ni är värdiga vinnare av utmärkelsen årets kvalitetsarbetsplats i Karlshamns kommun år 2018.”