1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Man blev ofredad med sexleksaker och pizza

En man i Karlshamns kommun har blivit utsatt för en lång rad av hemfridsbrott, sexuella ofredanden och ofredande. Nu har en kvinna dömts till rättspsykiatrisk vård.
Foto: Johan Hultgren

Brottspunkterna var många när en kvinna ställdes inför rätta vid Blekinge tingsrätt. Hon misstänktes ha utsatt en man boende i Karlshamns kommun för en rad kränkande brott.

Bland annat ska kvinnan vid upprepade tillfällen ha beställt sexleksaker, bland annat en vibrator och ett penisformat ljus och glidmedel, till mannens adress. Men det slutade inte där.

Mannen fick även hem en pizza till mannen utan hans medgivande och vid upprepade tillfällen försökte hon bosätta sig i hans hem utan att ha rätt till det.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Hon har även uppsökt mannen trots kontaktförbud.

Kvinnan hävdar sin oskuld och menar att det är någon annan som beställt grejerna, att hon blivit utsatt för en identitetskapning.

Kvinnan har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning och det framkommer att kvinnan led av en allvarlig psykisk störning vid brottstillfällena.

Tingsrätten konstaterar att brotten motsvarar ett straffvärde på sex månader. Nu döms kvinnan till rättspsykiatrisk vård. Hon ska även betala 20 000 kronor i skadestånd till mannen för kränkningen samt 1 200 kronor för sveda och värk på grund av den sjukskrivning som mannen drabbats av efter händelsen.