1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Mitt uppdrag är att utveckla Kreativum”

Kommundirektören Daniel Wäppling styr rodret. Nu ska han träffa företag i väntan på bokslut.
Daniel Wäppling.
Foto: Gunnel Persson

Det var i december 2017 som Karlshamns kommun tog över verksamheten på Kreativum efter att de blödde ekonomiskt. Det kommunala moderbolaget Stadsvapnet köpte aktierna i Kreativum av föreningen Kreativt och tekniskt forum Blekinge.

– Kreativum hade en för svag ägare med för svaga ekonomiska muskler. De kunde inte utvecklas, trots det gjorde personalen ett fantastiskt jobb lång över vad som skulle kunna förväntas, säger Daniel Wäppling, kommundirektör och vd för Stadsvapnet.

I närtid ska Daniel Wäppling ge sig ut och träffa ett antal större företag.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Mitt uppdrag är att utveckla Kreativum. Företag har varit aktiva i Kreativum men med tiden har det samarbetet blivit sämre, vi måste tvinga in dem i en aktivare roll då de och vi anser att Kreativum är en viktig plats för att väcka elevers natur- och teknikintresse och på sikt säkra tillgången på kvalificerad arbetskraft i Blekinge med omnejd, säger Daniel Wäppling.

– Företagen ska tala om för oss hur de tycker vi ska göra.

Hur ser den ekonomiska situationen ut?

– Bokslutet kommer att vara färdigt i slutet av februari. Vi sköt till två miljoner i december, ett lån, för att säkra driften. Just nu ser det ut som att resultatet blir bättre än befarat, säger Daniel Wäppling.

Resultatet tros landa på minus en till en och en halv miljon.

– I princip skulle vi kunna säga att vi vill ha tillbaka de pengar som inte behövs för att rätta till resultatet, men det kommer vi inte att göra.

Kommunen köper Kreativum

Tvåårsfrist för Kreativum