1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Norén vill ta diskussion om specialmaten i skolan

Liberalen Emanuel Norén tycker att möjligheten att önska specialanpassade skolmåltider har dragits för långt. Nu vill han att gymnasienämnden ska ta upp frågan.
Emanuel Norén vill att man ska undersöka hur det ser ut i Karlshamns skolor och att politikerna ska diskutera eventuella åtgärder.
Foto: Johan Hultgren

Nyligen rapporterade lokalradion om att en av tre elever i Ronneby kommun äter specialanpassad kost och att det lagas upp till 140 specialrätter varje dag. Liberalernas ledamot i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, Emanuel Norén, tycker att det hela har gått överstyr.

– Skolan är enligt lag skyldig att ge elever med medicinska och religiösa skäl anpassad mat. Men den ökande andelen föräldrar och barn som kräver ”önskekost” har gått för långt. En stor del handlar om preferenser som varken grundar sig i allergier eller religiösa motiv, skriver Emanuel Norén som vill väcka ett ärende i nämnden.

Han vill att det tas fram ett underlag som visar hur det ser ut i Karlshamn kommun och att resultaten redovisas för nämnden. Där ska man också diskutera eventuella åtgärder.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)