Ölfestival växer – och blir vinfestival
Förra året var det premiär för en surölsfestival vid restaurangen i Eriksbergs viltpark.
I sommar kör man sitt andra år och breddar utbudet till både vin och must när man bjuder in både svenska och utländska bryggerier. Samtidigt byter man namn till Eriksbergs dryckessafari.
− Vi vill visa bredden eftersom vi jobbar med så mycket mer än bara öl och kommer att bjuda hit samarbetspartners både med vin och must, säger Philip Roslund, restaurangchef och sommelier på Eriksberg Hotel & Nature Reserve.
I fjol kom ett 20-tal utställare, både svenska och utländska bryggerier - och även om man nu tar in andra dryckestyper blir det ända en betoning på surölen även i fortsättningen.
– Intresset är stort och försäljningen har ökat de senaste åren. Bryggerierna har en genuin passion för sitt hantverk och vill gärna dela med sig av sina kunskaper, säger Lennart Johansson, från medarrangören Constant Companion.
Eriksbergs dryckessafari hålls den 28-28 juni.