Oro på museet efter minskat bidrag

Karlshans museum konstaterar att det blir svårt att få ihop ekonomin när bidraget från kommunen reducerats drastiskt. Nu hoppas man på stöd från kommunstyrelsen.
Karlshamns museum.
Foto: Johan Hultgren

När kulturnämnden nyligen fattade beslut om årsanslagen till kulturföreningarna fick man på Karlshamns museum en smärre chock. Bidraget minskades med 100 000 kronor.

Efter att ekonomiskt ha gått på knäna när man under flera år fick minskat bidrag gladdes man när kommunen åter höjde bidraget till 250 000 kronor. Nu konstaterar man att verksamheten inte kan bedrivas på aktuell nivå med det anslag man fått.

Bengt Norman, ordförande i föreningen Karlshamn museum, konstaterar i ett brev till kommunstyrelsen att de största utgifterna för museet handlar om personalkostnader. Hotet om en kommande neddragning har skapat oro hos personalen.

– Vi har stor förståelse för kommunens behov av besparingar, men reagerar förstås när museet som enda kulturförening får minskat bidrag, skriver ordföranden.

Nu hoppas man på att kommunstyrelsen ska kunna skjuta till pengar.

Läs mer

Ledare

Är vi dömda till evig distansering?

Det är till och med så att man reagerar med förskräckelse och obehag när man ser några på teve som står för tätt eller kramas. De får ju inte.

Ronneby

Krögare utsatt för spritstöld

En mängd alkoholhaltiga drycker stals när en restaurang i centrala Ronneby utsattes för inbrott under den gångna helgen.

Nyheter

Psykolog fick rätt mot försvaret - får miljonersättning

”Som kvinna och civil har jag känt mig särskilt utsatt”.

Lokalkorrarna

Amerikanske sångaren fick publiken att dansa i kyrkan

Humor blandades med allvar

Karlskrona

Utredning vill sänka kulturhuset

En världsarvsutredning menar att det planerade kulturhuset vid Stortorget blir för högt

Lokalkorrarna

Onda makter tog plats på scen

Snabba riff, desperata skrik och dundrande trummor