1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Vill inspirera lärare till digitalt lärande

Ett kunskapsutbyte om modern teknik i skolan – utan att det kostar skolorna en massa pengar. Det är målet med det nya initiativet Digit som riktar sig mot skolorna i kommunen.
Tornets förskola i Karlshamn var tidigt ute med att använda surfplattor och QR-koder för att inspirera barnen att lära sig mer om bland annat djur, natur och geografi.
Foto: Gunnel Persson

Kraven på skolorna att erbjuda digitalt lärande ökar för varje år som går. I dag har alla elever i Karlshamn tillgång till en egen dator och i klassrummen finns ofta läsplattor, även i bland de yngsta barnen.

Men hur ska redskapen används på bästa sätt, föra att bli en individanpassad tillgång i undervisningen?

Den frågan ställde sig Ija Åberg och Niclas Melin från Netport som står bakom initiativet DIGIT.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Vi såg behovet av en mötesplats där pedagoger, lärare och skolledare kan träffas, och inspireras enkelt utan att det kostar skolorna och förskolorna en massa pengar, säger Ija Åberg, pedagogiskt ansvarig på Kreativum Science Center i ett pressuttalande.

– Det var därför vi skapade DIGIT - digital inspirationsdag som genomför 5 november. Deltagande är kostnadsfritt för personer som arbetar i skola och förskola.

Under inspirationsdagen delar nationellt kända talare och regionala pedagoger sina erfarenheter och tips. Samtidigt pågår en mässa med deltagare från ledande så kallade edtech-företag, som visar det senaste inom digitalt lärande.

– Om du är lärare eller pedagog som vill förnya ditt arbetssätt med nya digitala resurser, och till och vara med att utveckla dem, så är EdTest en fantastik möjlighet. Du får kostnadsfritt prova ny lösning tillsammans med dina elever och ge återkoppling till utvecklarna. säger Niclas Melin klusterledare för Edtech Southeast Sweden.