Åtgärder för att underlätta för näringslivet

Just nu arbetar man nationellt, regionalt och lokalt med att ta fram åtgärder och stöd i syfte att minska de ekonomiska konsekvenser som coronaviruset medför näringslivet.
Anna-Lena Cederström.
Foto: Mattias Mattisson

På grund av coronautbrottet är läget allvarligt för länets näringsliv. Region Blekinge, kommunernas näringslivschefer, Almi Blekinge, Blekinge business inkubator och Länsstyrelsen träffades för att diskutera hur kan minimera effekterna coronakrisen.

– Det är en pågående kris som slår i omgångar och påverkar många sektorer utöver hälso-och sjukvården. Först ut är besöks- och servicesektorn, men det finns också tydliga signaler från handeln och industrin. Det som är viktigt är att tillsammans se till att livskraftiga företag kan ta sig genom denna kris, säger Anna-Lena Cederström, regional utvecklingsdirektör i ett pressmeddelande.

Exempel på att underlätta för näringslivet är genom att snabbare betala fakturor, fullfölja investeringsplaner och inte senarelägga mer än nödvändigt.

– Vi ser över hur vi tillsammans kan stödja med rådgivning genom exempelvis en företagsjour, att de finansiella medel som riktas till näringslivet nu snabbt kan komma ut och att företag kan få stöd i att söka finansiering, säger Johan Sandberg, ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Läs mer

Coronavirus

Coronaeffekten: Idrottsstjärnan tappar halva lönen

Så påverkas våra internationella profilerna av coronaviruset

Enkät

Corona: Så hanterar Blekingeklubbarna viruset: ”Fortsatt aktiv”

Vanligaste frågan inom föreningarna

Ronneby

Lokal oro för coronautbrott i Italien

Flera Ronnebyföretag har leverantörer i berörda regioner.

Sport

Klart: Vi tv-satsar på lokal fotboll i unikt samarbete

Här är serierna vi nu äger rättigheterna att tv-sända

Ronneby

Lång väntan på vägbygge

Har gått över två år – inga besked från regeringen.

2010-talets sport

Dansk dynamit, pärongate, 178 mål och ”Honken”

22 minnesvärda sporthändelser från 2010-talet