1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Misstänkt kidnappning: Man bands vid element i sin bostad

En ung man bands sent i går kväll till händer och fötter i sin lägenhet i centrala Karlskrona, utsattes för våld – och bestals på flera av sina tillhörigheter. En man har gripits, och en annan söks nu av polisen.
Polis larmades till lägenheten av oroliga grannar, som hörde förtvivlade rop på hjälp.
Foto: JESSICA GOW

– Eftersom en misstänkt fortfarande är på fri fot kan jag i nuläget inte säga så mycket, uppger kammaråklagare Lena-Marie Bergström för Sydöstran.

Den unge Trossöbon ska under tisdagskvällen ha fått besök av två andra unga män. De ska ha trängt sig in i hans lägenhet, bakbundit honom – och även fjättrat honom vid ett element i bostaden. De ska också ha utövat ”visst våld” mot honom, eventuellt också med ett tillhygge.

Innan de sedan lämnade lägenheten igen, med flera av lägenhetsinnehavarens tillhörigheter, möjligen också kontanter, ska de också ha låst dörren om sig.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Det var grannar som hörde mannens förtvivlade rop på hjälp, och larmade polis, som fick bryta sig in i lägenheten.

Mannen togs till sjukhus, men uppges dessbättre inte vara allvarligare skadad.

En misstänkt greps senare under natten, och sitter nu anhållen – medan en andra misstänkt gärningsman efterspanas av polis, anhållen i sin frånvaro. Han är ännu nu sent på eftermiddagen på fri fot.

Den förstnämnde nekar i ett första förhör till brott. Formellt är han i nuläget misstänkt för människorov. I slutänden kan detta komma att ändras till ett olaga frihetsberövande, grov stöld och misshandel.