1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

De prisades för sina insatser inom kultur och fritid

Karlskrona kommun delade under måndagen ut årets kulturstipendier, idrottsstipendier och föreningsledarpris.
Bakre raden: Tiara Norlin, Elina Gustafsson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämmnden, Mikael Frostenson, Marie Alexandersson, Andreas Bolin (Mats Hanssons son), Annika Carlheim-Strömsteen (Melvin Carlheim-Strömsteens mamma). Främre raden: Simon Norlin, Siri Lindén, Ella Olsson, Leia Larsson. Saknas på bild gör Mari Sjövall Anari och Ebba Eriksson.

Totalt var det elva personer som tilldelades antingen ett pris eller ett stipendium för sina insatser och sitt engagemang inom kultur- och fritidsområdet under 2019.

Kulturstipendium

Tiara Norlin

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

15 000 kr till att ge ut en barnbok med syfte att öka mångfald och jämställdhet i barnlitteraturen. Boken ska utgöra starten för ett bokförlag som kommer ge ut fler verk i samma syfte.

Mikael Frostenson

5 000 kr till materialkostnader för att genomföra en konstutställning med egna nyproducerade akrylverk.

Ebba Eriksson

5 000 kr till sitt examensarbete våren 2020 på Beckmans Designhögskola där hon kommer att göra en kollektion med ”looks” (påklädda personer). Ebba arbetar med hållbara material.

Leia Larsson

10 000 kr till förberedelser och tävlingar för att få en plats i svenska landslaget i Disco 2020. Leia går på idrottsgymnasiet i Karlskrona.

Ella Olsson

10 000 kr till förberedelser och tävlingar för att få en plats i svenska landslaget i Disco 2020. Ella går på idrottsgymnasiet i Karlskrona.

Mari Sjövall Anari

15 000 kr till att bekosta en månad som Artist in Residence på Zentrum für Keramik i Berlin under 2020. Det skulle dessutom innebära en möjlighet för henne att träffa andra keramikkonstnärer och ta del av deras arbetsmetoder och idéer. Målet är en utställning av egna verk.

Simon Norlin

15 000 kr som bidrag till att färdigställa sin dokumentärfilm Maddog & Antonia. Hans höga ambitioner med filmen gör att han har förhoppningar om att den ska visas på filmfestivaler och förhoppningsvis även på SVT.

Idrottsstipendium

Siri Lindén – 10 000 kr

Siri Lindén har, genom en målmedvetenhet att hela tiden utvecklas, lyckats med många fina placeringar i stora tävlingar med tuff konkurrens. Siri är också en bra lagspelare i en individuell idrott och värderar utbildning i kombination med sin idrottssatsning väldigt högt.

Melvin Carlheim-Strömsteen – 10 000 kr

Melvin Carlheim-Strömsteen är hängiven i sin satsning att nå sina drömmar, att ta sig ända till PGA-touren i USA. Under hösten/vintern och våren 2018/2019 har Melvin varit uttagen till Swedish Golfteams satsning Super Camp. Hans satsning fortsätter nu genom att han ingår i Nicklastorp Golfklubbs elitsatsning och går på golfgymnasium i Kalmar.

Föreningsledarpris

Mats Hansson – 10 000 kr

Mats Hanssons föreningsengagemang sträcker sig långt tillbaka. I Lyckå FF ger han barn och unga extra fokus och ger dem möjlighet att utvecklas inom fotbollen. Med ett stort engagemang ordnar Mats återkommande utbyten med lag från andra länder i östersjöregionen. Det internationella arbetet ger ungdomarna ytterligare möjligheter till både personlig och idrottslig utveckling.

Marie Alexandersson – 10 000 kr

Marie Alexandersson skapar med engagemang, energi och kreativitet en varierad och spännande fritid för barn och unga i den norra delen av kommunen. Med Buskul i Allhallen, föreningsgård, café, utflykter och mycket mer är det alltid full fart i Fjärdsjömåla ungdomsförening.