1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Elinas cover på ”Forever young” gör succé

Elina Mayskär från Karlskrona utgör ena halvan av duon Undressd. Deras cover på klassikern Forever Young har blivit en dunderhit.
Elina Mayskär från Karlskrona gör succé med duon Undressd och covern på Forever young.
Foto: Pressbild

28-åriga Elina Mayskär är uppvuxen i Karlskrona men bor numera i Örebro där hon jobbar med HR-frågor på ett företag. Hennes sambo Erik Pettersson jobbar däremot med musik på heltid då han driver ett skivbolag.

Tillsammans har duon också ett musikprojekt som de kallar Undressd. De gör covers på andra artisters låtar och deras version av den gamla Alphaville-låten Forever young har blivit en riktig hit.

Sedan den släpptes i maj har den fått mer och mer uppmärksamhet och den når när som helst 10 miljoner lyssningar på Spotify, vilket Blekinge läns tidning skrev om i veckan.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Vi blir positivt överraskade hela tiden, säger Elina Mayskär och berättar att låten går bra även utanför Sveriges gränser.

– Det är många som lyssnar på den i Finland, Norge, Tyskland och USA. Vi samarbetar med ett skivbolag i Stockholm som jobbar på att få ut den på den Europeiska radiomarknaden nu.

Elina Mayskär och Erik Pettersson spelade in musikvideon till Forever young på Gotland i somras.
Foto: Pressbild

Hur kom det sig att ni spelade in just den här låten?

– Vi var på semester i Karlskrona och hörde låten på radion. Vi letar hela tiden efter nya låtar att göra covers på och när vi hörde den kände vi att den måste vi testa. Det är i grunden en låt som jag alltid har älskat. Den har vacker melodi och en text som tilltalar mig.

Varför tror du folk uppskattar er version så mycket?

– Jag tror att det är kombinationen av att det är en gammal hit och att vi gjort den med ett mer aktuellt sound. Förhoppningsvis gillar de som tycker om den gamla låten även vår version.

Skulle du vilja ägna dig åt musik på heltid?

– Jag älskar att göra musik och njuter av att få ägna mig mer åt det. Det är något jag gör för att må bra, men även något som hjälper mig när jag mår dåligt. Ju mer tid jag kan ägna åt musiken desto bättre.

Vad händer framöver?

– Jag är otålig och vill köra på och släppa fler låtar men det är bra att Erik är lite mer strategisk. Forever young fortsätter ju att växa och det blir mycket aktiviteter kring den låten just nu med intervjuer och så. Annars har vi många potentiella låtar på gång, vi har bara inte bestämt vilken vi ska använda än.

Gör ni livespelningar också?

– Vi har inte gjort det än, men det är nog något vi får fundera på nu. Det är ett nytt område för oss men det får vi jobba på.