1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Fest urartade – höggs med kniv i halsen

Svartsjuka kan ha utlöst knivdramat i en lägenhet på Marieberg i går eftermiddags; en händelse som åklagaren nu rubricerat om som försök till mord.
Polis larmades i söndags eftermiddags till Marieberg, där en man huggits med en kniv i halsen.
Foto: Maths Olsson

De båda männen, den ene i 55-årsåldern och den andre strax under 40, befann sig i en tredje persons bostad då det uppstod en häftig ordväxling mellan dem, inför två andra i lägenheten, en man och en kvinna.

Samtliga uppges ha varit påverkade av alkohol.

Grälet resulterade i att den äldre av de båda männen plötsligt högg den yngre i halsen, med en kniv.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Kniven har tagits i beslag.

Polis var snabbt på plats, och offret fördes till Blekingesjukhuset för vård; medtagen, men vid medvetande och talbar. Hans skador har senare bedömts som allvarliga, men inte livshotande.

Han sövdes ned, och opererades under söndagskvällen.

Polisen räknar med att kunna hålla ett första längre förhör med honom i dag.

Då kommer möjligen också den misstänkte, som strax efter dådet kunde gripas inte långt från brottsplatsen, utomhus, höras tillsammans med sin försvarare.

Det har alltså angivits ett motiv till dådet, svartsjuka, men varken polis eller åklagare vill i nuläget bekräfta detta, eftersom de två vittnena och andra berörda ännu inte hörts mer ingående.

Kammaråklagare Joel Holmgren har hursomhelst rubricerat om händelsen från försök till dråp till ett försök till mord, och räknar med häktningsförhandlingar på onsdag.

De två männen är tidigare välbekanta av polisen.