1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här firar Karlskrona silvret

Karlskrona hamnade på silverplats i Årets stadskärna 2019. Det firades med bakelser på torget på fredagen.
Anneli Robertsson, centrumutvecklare på kommunen, Johanna Mazetti på centrumföreningen Karlskrona city och stadsarkitekten Hans Juhlin.
Foto: Nanna Jami

Det var på onsdagskvällen som Östersund kammade hem den prestigefyllda utmärkelsen Årets stadskärna 2019 i samband med Svenska Stadskärnors årskonferens.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Karlskrona hamnade på andra plats och det firades vid Karl XI:s postament på Stortorget på fredagseftermiddagen. Politiker, tjänstemän, näringsidkare, kommunanställda och fastighetsägare fanns på plats för att berätta om tävlingen och hur arbetet för en levande stadskärna gått till samt fortsätter. För att fira silverplatsen bjöds allmänheten på kaffe och bakelser.

– I dag har vi kalas. Vi har laddat upp med 500 bakelser. Man måste fira allt. Det sker många förändringar som gör staden mer attraktiv och bara själva nomineringen är ett kvitto på lönsamt arbete, säger stadsarkitekten Hans Juhlin.

Det bjuds på bakelser på torget
Foto: Nanna Jami