Hyper Island fördubblas med nya utbildningar

Karlskronaskolan Hyper Island utökar med två nya utbildningar till hösten.
– Vi är jätteglada att vi ska dubbla vår verksamhet, säger rektorn Jörg Teichgraeber.
Jörg Teichgraeber, rektor på Hyper Island, är glad över skolans satsning på fler utbildningar. Nu behöver han anställa två nya programansvariga för de nya utbildningarna.
Foto: Mattias Mattisson

Till hösten blir det fler studenter som ska inhysas i Hyper Islands lokaler på Stumholmen i Karlskrona. Skolan har nämligen fått godkänt från Myndigheten för yrkeshögskolan att starta två nya utbildningar, ux-designer och business developer.

Som ux-designer jobbar man med att förstå människans behov och att försöka tillgodose det behovet och som business developer eller affärsutvecklare, jobbar man med att utveckla och testa nya koncept för företag.

– Vi är jätteglada att vi kan dubbla vår verksamhet. Det är en stor bekräftelse, säger Jörg Teichgraeber, rektor på Hyper Island.

Anledningen till att skolan har valt att starta just de utbildningarna är att det är stor efterfrågan efter de kompetenserna i hela Sverige – och även i Blekinge.

– Vi har skickat ut enkäter till olika företag både lokalt och nationellt och många svarar att de behöver ux-designers framför allt. Det behövs över 800 ux-designers i hela Sverige visar våra efterforskningar, säger Jörg Teichgraeber.

I och med de nya utbildningarna fördubblas Hyper Islands programutbud från två till fyra program. Det kan därmed bli trångt i de nuvarande lokalerna i gamla ångpannecentralen och båtmanskasernen på Stumholmen.

– Jag vet inte om vi får plats. Vi håller på att kolla över våra lokaler nu, men det kan bli så att vi behöver hyra in oss i andra lokaler, antingen tillfälligt eller permanent.

Utbildningen till business developer är en distanskurs där eleverna endast är på plats i Karlskrona en månad för att lära sig Hyper Islands arbetssätt.

– Under den månaden kan det bli att vi hyr in oss i andra lokaler, men det är inte bestämt än, säger Jörg Teichgraeber.

Cecilia Lindberg, Fee Walker och Sandro Miletti är programansvariga för olika program på Hyper Island. Längst till höger syns Hyper islands rektor Jörg Teichgraeber.
Foto: Mattias Mattisson

Läs mer

Medan du sov

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge. Rattfylleri i Kristianstad.

Sport

Klart: Vi tv-satsar på lokal fotboll i unikt samarbete

Här är serierna vi nu äger rättigheterna att tv-sända

IDROTTSGALAN

BILDEXTRA: Allt från Blekinges Idrottsgala 2020

Efter Mjällbys succéår – tog hem tre priser

Familj

Rebecca Hejel och Anton Petersson

i Trensum fick den 4/10 en son Willgot, som vägde 4084 g och var 55 cm.

Sport

Lista: De tio mest klickade sportartiklarna 2019

Det känslosamma har berört allra mest

2010-talets sport

Dansk dynamit, pärongate, 178 mål och ”Honken”

22 minnesvärda sporthändelser från 2010-talet