1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Chefen för Saab Kockums lämnar

Gunnars Wieslander, chefen för Saab Kockums med verksamhet i Karlskrona och Malmö, lämnar sitt jobb efter fyra år.
Det beskedet kom under fredagsmorgonen.
Gunnar Wieslander i mitten tillsammans med ubåtsbesättning på HMS Uppland i samband med en livstidsuppdatering av ubåten HMS Uppland förra sommaren.
Foto: Mattias Mattisson

Företaget med verksamhet både på Karlskronavarvet och i Malmö ska nu börja jaga en ny chef efter fredagens besked att Gunnar Wieslander lämnar sin roll som chef för affärsområdet Kockums. Han har haft tjänsten i fyra år.

”När verksamheten nu går in i en tyngre produktionsfas är Saabs VD och koncernchef Micael Johansson och Gunnar Wieslander överens om att ett nytt ledarskap behövs”, skriver Saab Kockums i ett pressmeddelande.

Under tiden för en nyrekrytering kommer Wieslander att vara ”till förfogande”.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Dagens Industri rapporterar att Kockums den senaste tiden haft bekymmer med en svag orderingång, och den längsta omsättningen bland Saabs olika affärsområden under flera kvartal.

Det senaste kvartalet omsatte Saab Kockums 690 miljoner kronor, med ett rörelseresultat på 21 miljoner kronor och en rörelsemarginal på tre procent, enligt Dagens Industri.