Karlskronafrisör till final i Stockholm

Förra året tog Karlskronafrisören Linda Schuster hem segern i den nationella tävlingen Wella Color Vision. Nu satsar hon på att vinna i kategorin Creative Artist – och har lyckats knipa en finalplats.
Bidraget som tog Linda Schuster till final. Modell är Sandra Penzo.
Foto: Linda Schuster

Det handlar om Wella Trendvision Award 2019. Den 20 september avgörs den nationella tävlingen i Stockholm och nu är det klart att en av de sex finalplatserna tillhör Linda Schuster, delägare i Salong Etage i Karlskrona.

– Så jag har ungefär en månad på mig att förbereda mig. Jag kommer att använda mig av samma modell som förra året, Sandra Penzo, och just nu håller jag på att sy kläder som ska matcha hennes hår. Det är helheten som bedöms, säger hon.

Linda Schuster och Sandra Penzo under förra årets final – som slutade med en vinst i kategorin Color Vision.
Foto: Privat

Förra året var det Karin Sabel som skapade den gulrosa klänningen som Sandra Penzo bar, och hade samma färger som hennes hår. I år har Linda Schuster valt blåa och rosa toner – och att sy kläderna på själv.

– Det blir lite mer avantgarde. Mer sådant som man ser på catwalken på Fashion Week, säger hon.

Hon har möjlighet att välja att göra en ny frisyr, men hon säger att hon kommer att göra samma som tog henne till final.

– Vi får tre timmar på oss till klippning, färgning och styling, så nu håller jag också på att öva på frisyren så att jag vet exakt vad jag ska göra.

Linda Schuster har alltid tyckt om att tävla, men förra årets vinst – som tog henne till Lissabon – har gjort henne ännu mer tävlingsinriktad.

– Det var ett av de bästa prisen som jag har vunnit. Det var så fantastiskt. Jag har fått gå kurser och hålla i visningar. Det passar mig mer med ett pris som ger mig möjligheten att utvecklas än en pokal som står på salongen, även om det också är jättekul att få.

I år får vinnaren åka till Sevilla där den internationella tävlingen kommer att hållas.

– Förra året när jag tävlade var det mer för att lära mig. Nu satsar jag på att vinna den andra kategorin, säger Linda Schuster.

Läs mer

KYRKOKRISEN I KARLSKRONA

”Jag tänker stanna kvar och reda upp det här”

Gertie Olsson efter hårda kritiken: ”Jag tänker inte avgå som kyrkorådets ordförande. Jag stannar för att reda upp det här.”

Sport

Klart: Vi tv-satsar på lokal fotboll i unikt samarbete

Här är serierna vi nu äger rättigheterna att tv-sända

Familj

Rebecca Hejel och Anton Petersson

i Trensum fick den 4/10 en son Willgot, som vägde 4084 g och var 55 cm.

Sport

Lista: De tio mest klickade sportartiklarna 2019

Det känslosamma har berört allra mest

2010-talets sport

Dansk dynamit, pärongate, 178 mål och ”Honken”

22 minnesvärda sporthändelser från 2010-talet

Artikelserie

Två år efter metoo – vad har hänt?

Sju Blekingekvinnor som var delaktiga i rörelsen: ”Jag tror absolut inte att det går att komma undan med saker på samma sätt nu”.