1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nu visar hon sitt Sanna jag

Det var ett tag sedan hon spelade i Karlskrona men nu är hon snart tillbaka med sin största show någonsin. Publiken får då träffa en mer personlig och öppen Sanna Nielsen.
Sanna Nielsen kommer till Karlskrona den 15 september.
Foto: Pontus Höök

Som uppvuxen i Edenryd i Bromölla känner Sanna Nielsen väl till Blekinge och Karlskrona. Hon har till och med utsetts till Månadens bleking även om hon inte kommer från länet.

– När jag var yngre var jag där jämt och ständigt. Jag känner mig nästan lite som en Blekingebo för det ligger så nära Edenryd. Det är bara några meter till Sölvesborg, säger hon.

Nu var det dock ett tag sedan hon spelade i Blekinge och i Karlskrona har hon inte varit på mer än fyra år. När Sanna nu återvänder den 15 september gör hon verkligen en storslagen återkomst. I Karlskrona konserthusteater ger hon sin show "Mitt Sanna jag" som hon har spelat på Hamburger börs i Stockholm. Det är den största showen hon har gjort på egen hand.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Det är jätteroligt. Den berör vem jag är, hur jag har blivit den jag är och hur jag går i mina idolers fotspår, berättar hon.

Showen baseras på musik som Sanna lyssnade på under sin uppväxt som till exempel Celine Dion, Michael Jackson, Gladys Knight, Fleetwood Mac och Burt Bacharach. Musiken blandas med självdistanserade berättelser från hennes liv och publiken får se en ny sida av Sanna.

– Det blir mer av min humor, självdistans och tankar jag bär på, säger hon.

Bland annat berättar Sanna om tvångstankar hon har och väver ihop det med hur folk upplever henne på scen. Sanna pratar också om att hon ofta ses som en glad person och om att även hon kan bli ledsen.

– Det är en glädjefylld kväll men jag hoppas att folk också blir berörda.

Till sin hjälp med manus har hon haft författaren Camilla Läckberg. Sanna brukar skriva mycket själv, men när hon skulle blotta sig på det här sättet behövde hon någon som kunde se henne utifrån. Med hjälp av sin producent fick hon kontakt med Camilla Läckberg som hon aldrig hade träffat tidigare.

– Vi pratade och jag beundrar henne som person och allt hon har gjort och hennes historia är snarlik min. Att komma från en liten by och slå sig fram i all Jante och att man inte ska tro att man är något. Vi möttes i det.

Att Sanna inte har gjort en liknande show tidigare under sin långa karriär beror på att hon har haft annat att göra, att möjligheten kom nu och att hon inte vågat tidigare.

– Ju äldre jag blir desto modigare blir jag och då kändes detta som ett självklart steg att ta.