Pengaregn över spelstudio från Karlskrona

Penna, papper, en mobil – och en halv miljon dollar. Det är ingredienserna när den blekingska spelstudion Attractive Interactives nya spel ska bli verklighet.
En skolklass speltestar Attractive Interactives spel Paper Game. Spelstudion har fått en rejäl påse pengar för att utveckla och lansera sitt nya spel.
Foto: Attractive Interactive

I förra veckan gjorde spelstudion Attractive Interactive från Karlskrona en överenskommelse med den asiatiska investeraren och förläggaren Habby om en investering på en halv miljon dollar i deras kommande spel Paper Game. Räknat i svenska kronor blir investeringen knappt 4,5 miljoner.

Attractive Interactive utvecklar mobilspel med fokus på teknisk innovation. Syftet med Paper Game är att vem som helst ska kunna skapa sitt eget spel med hjälp av penna, papper och mobil. Spelet planeras att släppas under nästa år.

Förutom en rejäl investering omfattar överenskommelsen också en global publicering av det kommande spelet.

– Vi ser verkligen fram emot samarbetet med Habby. De har lång erfarenhet av mobila spel och delar vår vision om vad Paper Game kan utvecklas till. Med stöd från både Habby och Blekinge Business Incubator kommer vi att kunna leverera Paper Game till spelintresserade över hela världen, säger Pontus Björkberg på Attractive Interactive.

Affärsutvecklare på Blekinge Business Incubator och Gameport har stöttat spelstudion under förhandlingarna med den globala spelförläggaren.

– Under de två senaste åren har våra bolag attraherat över nio miljoner kronor i internationellt riskkapital. Det är ett tydligt tecken på att vi har intressanta bolag med stor potential i Sverige och Blekinge, säger Anders Cronholm, vd på Blekinge Business Incubator.

Läs mer

Karlskrona

Radioprofil till litterärt jubileumsfirande

Föreningen fyller 60 år

KYRKOKRISEN I KARLSKRONA

”Jag tänker stanna kvar och reda upp det här”

Gertie Olsson efter hårda kritiken: ”Jag tänker inte avgå som kyrkorådets ordförande. Jag stannar för att reda upp det här.”

Sport

Klart: Vi tv-satsar på lokal fotboll i unikt samarbete

Här är serierna vi nu äger rättigheterna att tv-sända

Familj

Rebecca Hejel och Anton Petersson

i Trensum fick den 4/10 en son Willgot, som vägde 4084 g och var 55 cm.

Sport

Lista: De tio mest klickade sportartiklarna 2019

Det känslosamma har berört allra mest

2010-talets sport

Dansk dynamit, pärongate, 178 mål och ”Honken”

22 minnesvärda sporthändelser från 2010-talet