1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Stefan och Krister tillbaka med Stulen kärlek

Den svenska buskiseliten med Stefan och Krister i spetsen är tillbaka med en ny föreställning som gästar Karlskrona. Stefan Gerhardsson lovar skratt och igenkänning på temat jobbiga grannar.
Stefan Gerhardsson och Krister Classon jobbar ihop igen efter ungefär tio år.
Foto: Bo Håkansson

Det är ungefär tio år sedan Krister Classon skrev ett manus som Stefan Gerhardsson hade en av rollerna i. På scen har de inte stått ihop sedan år 2001. Men nu är de tillbaka. Krister har skrivit manuset till Stulen kärlek och Stefan spelar en av de jobbiga grannarna.

– Jag har haft ett uppehåll på två år men nu har jag fått ett återfall. Det är väl som vanligt att återfall beror på ett gediget missbruk från början, skojar Stefan.

Men han medger att han har blivit van vid att ta emot skrattsalvor och applåder på scenen och det har han saknat de här åren. Dessutom har han saknat sina arbetskamrater. I Stulen kärleks ensemble har han jobbat med alla utom Mikael Ahlberg tidigare och extra mycket med Jojje Jönsson och Siw Carlsson.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Mikael Ahlberg, Jojje Jönsson, Siw Carlsson, Mikael Riesebeck, Anna Carlsson och Stefan Gerhardsson spelar i Stulen kärlek.
Foto: Bo Håkansson

Uppehållet berodde på att han vill ägna mer tid åt familj och vänner medan han fortfarande är pigg, efter att ha spelat varenda helg under en lång tid.

– Men så ringde Siw och ville gifta sig en gång till, säger han och skrattar.

När Siw Carlsson ringde och ville gifta sig med Stefan Gerhardsson en gång till återvände han till scenen.
Foto: Bo Håkansson

Att Stefan och Krister inte står på scen ihop längre tror han beror att Krister tycker att det är roligare att spela bas än buskis.

– Det har han gjort i olika konstellationer de här åren och det var som musiker han började, berättar Stefan.

Duon började egentligen som trubadurer och spelade in LP-skivor samtidigt som ABBA var populära.

– Vi släppte skivor i ungefär samma takt som ABBA när de var populära men de sålde fler, skämtar han.

Efter ungefär fyra år var duon med i Värnamorevyn och insåg att publiken skrattade åt dem som skådespelare också.

– Sedan blev det mer och mer snack.

Det han tror har varit nyckel till deras framgång är igenkänningsfaktorn. Att publiken känner igen någon i sin närhet bland karaktärerna.

– Och Kristers förmåga att skriva kul ordsammansättningar och meningar.

Den som gillar Stefan och Krister-buskis kommer inte att bli besviken när Stulen kärlek gästar Karlskrona konserthusteater den 7 december. Igenkänningsfaktorn finns där och det är Krister som har skrivit manus.