1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Tyst minut efter dödsolyckan på Verkö

NCC erbjuder arbetarna i Verköhamnen stöd från ett krishanteringsteam efter dödsolyckan då en bergtruck välte i vattnet. En tyst minut hålls på samtliga av företagets arbetsplatser.
Foto: Mattias Mattisson

Under onsdagskvällen skedde en olycka i hamnen på Verkö då en bergtruck välte i vattnet, med en person kvar i hytten. Under torsdagsmorgonen meddelade polisen att mannen avlidit.

– Det är djupt tragiskt. Jag tänker på hans anhöriga, säger drift- och servicenämndens ordförande Eva Strömqvist (S).

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Hon blev under morgonen informerad av drift-och serviceförvaltningens tjänstemän som kallat till möte. Där deltog även förvaltningschefen Marcus Wildenius.

– Jag beklagar djupt det som har hänt. Vi vet inte så mycket i nuläget mer än att Arbetsmiljöverket nu kommer att göra en utredning. Vi är inne i ett känsligt utredningsläge helt enkelt, säger han.

Det är NCC som på uppdrag av Karlskrona kommun jobbar med att fylla igen vikarna Långa Lisa och Solviken. Totalt ska 600 000 kubikmeter sten ner i vattnet och skapa 100 000 kvadratmeter ny yta i Verköhamnen för kombiterminalen, hamnytor, logistik och uppställningsytor.

– Idag går mina tankar till anhöriga, vänner och kollegor. Jag beklagar djupt att en dödsolycka har inträffat. Orsaken till det inträffade kommer att undersökas grundligt, säger Kenneth Nilsson, chef för Affärsområdeschef Infrastructure.

NCC uppger att de samarbetar med polisen i deras utredning. Medarbetarna på arbetsplatsen får stöd från ledare och krishanteringsteam.

NCC kommer också att hålla en tyst minut på samtliga arbetsplatser under fredag morgon och under nästa vecka ordnar man ett tillfälle där organisationen reflekterar och diskuterar kring säkerhet på arbetsplatsen.

Mannen som omkom arbetar för ett företag inom Bellman Group som är underentreprenör till NCC.