1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Dark Tranquillity drog igång festen

I snart 30 år har göteborgarna i Dark Tranquillity öst på med sin melodiska death metal. Det var med andra ord ett rutinerat gäng som intog Rock stage i gassande solsken, och de gjorde ingen besviken.
Dark Tranquillity, en perfekt start på ännu en dag full av rock, rock, rock.
Foto: Mattias Mattisson
ssdssdssdssdssd

Dark Tranquillity

Tid: Torsdag 12.00.
Scen: Rock Stage.
Vad: Melodisk death metal från Göteborg.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Gammalt och nytt material blandades hej vilt när Dark Tranquillity kickade igång torsdagens fest med allt som publiken kan tänkas törsta efter. Frenetiskt ös, hårda tongångar och melodiska gitarrsolon.

Melodiösa solon i annars stenhård death metal är bandets kännetecken.
Foto: Mattias Mattisson

Basen i introt är så tung att även den mest segstartade festivalbesökaren vaknar till liv ordentlig. En munter skara har samlats framför scenen och ständigt väller fler rockhungriga besökare in till festivalområdet, och de bjuds på det perfekta soundtracket att börja dagen på.

Dark Tranquillity är skoningslösa och melodiösa på samma gång, även om de mer gothiska inslagen i bandets musik går lite förlorade i den tidiga speltiden under den klarblåa himlen. Men det är ett stabilt band som ser ut att har riktigt kul uppe på scenen.

images6 bilder
enlarge