Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Sanna Nielsens mentor har avlidit

Bert Månson, som upptäckte Sanna Nielsen, har avlidit i en ålder av 77 år.
Edenryd • Publicerad 6 mars 2019
Bert Månson följde Sanna Nielsens karriär från första början.
Bert Månson följde Sanna Nielsens karriär från första början.Foto: Lasse Ottosson

”Hej. Mitt namn är Bert Månson och jag har fått höra dig sjunga. Tycker du sjunger fint. Vill du komma och sjunga i min studio?”

Så lät det när Bert Månson ringde till den då 11-åriga flickan från Edenryd år 1995. Det berättar Sanna Nielsen själv på sin Facebooksida i ett minnesord till sin första mentor och låtskrivare.

Annons

Bert Månson avled för en vecka sedan i sitt hem i Hässleholm, uppger flera medier på onsdagen.

Sanna Nielsen tackade ja till Bert Månsons förfrågan. Hon sjöng in hans låt ”Till en fågel”. Några månader senare framträdde hon i Café Norrköping. Låten gick rakt in på Svensktoppen.

Resten är historia.

”Han gav mig en så fin start på karriären och var väldigt noga med att jag alltid skulle tycka det var roligt att stå på scen. ”Skynda långsamt” Så sa han. Vi jobbade länge ihop och jag minns framförallt de där stunderna i studion när vi inte behövde göra klart en skiva eller jobba för en färdig produkt”, skriver Sanna Nielsen i sitt minnesord där hon ger sina varmaste hälsningar till Bert Månsons familj.

Låtskrivaren var ett aktat namn i dansbandskretsar. Han skrev bland annat Sven-Ingvars ”Två mörka ögon”, musiken i filmen Black Jack och ”I går, i dag”, som Sanna Nielsen tävlade med i Melodifestivalen 2001. Han medverkade också som musiker i flera dansband.

Bert Månson blev 77 år.

Sanna Nielsen sörjer sin första mentor och låtskrivare.
Sanna Nielsen sörjer sin första mentor och låtskrivare.Foto: Magnus Ragnvid

Anders NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons