Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Blodig islamistattack mot civila i Nigeria

Nigeria • Publicerad 18 maj 2020
20 människor uppges ha dödats i en ny attack i nordöstra Nigeria.
20 människor uppges ha dödats i en ny attack i nordöstra Nigeria.Foto: 

Jihadistgruppen Boko Haram har dödat 20 civila i en blodig attack i nordöstra Nigeria.

Enligt uppgifter från invånare och lokal säkerhetspersonal avfyrade angripare i flera fordon pansarskott mot bostäder i orten Gajiganna. 14 människor ska ha fått allvarliga skador och flera byggnader har förstörts i attacken, som inträffade samtidigt som många samlades inomhus för att bryta fasta på söndagen.

Annons

Gajiganna ligger ungefär fem mil från regionhuvudstaden Maiduguri och har utsatts för attacker flera gånger. Sedan i februari, då Boko Haram dödade en soldat och tog ett fordon med vapen, har det dock varit lugnare i samhället – fram till nu.

Den drygt tio år långa kampen mot jihadisterna och deras härjningar i området har krävt tiotusentals människors liv och tvingat omkring två miljoner att fly från sina hem. Den militanta islamistgruppen Boko Haram har främst varit aktiv i Nigeria, men utför även attacker i gränstrakterna i Tchad, Niger och Kamerun.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons