Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Blandat på Asienbörserna

Börs • Publicerad 28 maj 2020
Hongkongbörsen sjunker. Arkivbild.
Hongkongbörsen sjunker. Arkivbild.Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Utvecklingen var splittrad på de ledande Asienbörserna under torsdagen handel. Tokyobörsen steg på ökad optimism om att världsekonomin håller på att öppna så smått efter coronakrisen.

Men i Hongkong präglas handeln av oroligheter kring det spända läget gentemot Kina och i förlängningen mellan Kina och USA.

Annons

Tokyobörsens Nikkei 225-index låg några minuter före stängning på plus två procent. Men i övrigt pekade pilarna mest ned. I Taiwan stängde ledande index på minus 0,8 procent. I Sydkorea hade Kospi-index backat 0,3 procent.

I Hongkong var oron desto större efter USA:s besked att landet inte längre betraktar Hongkong som självstyrande och därmed riskerar att förlora sina särskilda handelsrättigheter. Hang Seng-index låg strax före klockan åtta svensk tid på minus 1,2 procent medan Shanghaibörsen kretsade runt nollstrecket.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons