Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Han är årets företagare i Blekinge

Under fredagskvällen blev det klart att priset Årets företagare i Blekinge för 2019 går till Karl-Johan Joelsson, vd för MMG Marine. Företaget är lokaliserat i såväl Sölvesborgs som Karlshamns och Karlskrona kommun.
Blekinge • Publicerad 7 september 2019 • Uppdaterad 9 september 2019
Karl-Johan Joelsson, vd på MMG Marine AB, har utsetts till årets företagare i Blekinge 2019.
Karl-Johan Joelsson, vd på MMG Marine AB, har utsetts till årets företagare i Blekinge 2019.Foto: Gunnel Persson

Årets företagare i Blekinge presenterades vid en tillställning arrangerad av Företagarna region syd. Priset gick till Karl-Johan Joelsson med bolaget MMG Marine.

MMG Marine har ett trettiotal anställda och omsätter runt 90 miljoner kronor. Karl-Johan Joelsson är även den fjärde största fastighetsägaren i Sölvesborg.

Annons

Härom året köpte MMG fastigheter, som han driver med hustrun Maria, ytterligare fem fastigheter för 32 miljoner kronor i centrum och ökade därmed kraftigt sitt fastighetsbestånd.

Juryns motivering lyder: ”Med start från scratch och i skarp konkurrens har årets vinnare med hög tillväxt och imponerande rörelsemarginaler, byggt upp sitt bolag. Genom ständigt nytänk och breddad verksamhet i kombination med en lokal förankring, har årets vinnare etablerat sitt varumärke hos kunder långt utanför kommunens gränser. Vinnaren är en sann entreprenör och förebild”.

Så här sa Karl-Johan Joelsson själv efter att vinsten hade offentliggjorts:

– Denna vinst var riktigt kul och spännande, en upplevelse för livet. Under året har vi haft diverse problemställningar som vi klarat upp och blivit starkare av.

”Genom deras helhetslösning för fritidssegmentet, där de erbjuder kunder allt från produkten, till eftermarknad och förvaring, har de blivit marknadsledande i sin region”, skriver Företagarna i ett pressmeddelande.

– Målet framåt är att skapa en ledande aktör inom fritids- och rekreationsbranschen som utvecklas samt fortsätta med aktivt och passivt ägande i bolag i framtiden, säger Karl-Johan Joelsson.

Fakta

MMG Marine AB

Marine Maintenance Group Sweden AB grundades 2005 under målsättningen att knyta ihop olika verksamhetsområden inom den marina branschen.

Företaget är lokaliserat i Nogersund, Sölvesborg kommun; Vägga, Karlshamn kommun och på Saltö i Karlskrona kommun.

Företaget består av olika divisioner och har huvudkontor i Nogersund/Sölvesborg och filial i Karlshamn och Karlskrona.

Källa: Företagarna Region syd

Joel PeterssonSkicka e-post
Jörgen KlinthageSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons