Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man misshandlad i Karlshamn. Bilförare misstänkt för flera trafikbrott på E22.
Publicerad 2 mars 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Sent på fredagskvällen ska en man i 20-årsåldern ha blivit misshandlad i Karlshamn.

Annons

– Fyra personer har misshandlat en målsägande. De har tillfogat honom en sprucken läpp, säger Magnus Hansson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Den skadade ska inte ha behövt föras till sjukhus.

Händelsen inträffade vid 22-tiden. Polis åkte till platsen, men då hade gärningspersonerna hunnit sticka. En anmälan har upprättats om misshandel.

– Vi har inga misstänkta ännu, säger Hansson klockan 02 på natten till lördagen.

Inte heller vid 05.30-tiden är någon specifik person misstänkt, enligt polisen i Karlskrona.

Vid 23.30-tiden på fredagskvällen stoppade polis en bilförare på E22 vid Lyckeby.

– Patrullen möter en bil som det är körförbud på. Och ägaren har ett återkallat körkort. De vänder och mycket riktigt är det ägaren som kör bilen, säger Magnus Hansson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Föraren, en 33-årig man, misstänktes även vara påverkad av narkotika. Brottsrubriceringarna är drograttfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott (eget bruk och innehav) samt brott mot knivlagen.

– De hittar tramadol och det har han inte för något legitimt syfte. Och så hittar de även en kniv. Patrullen tar hans nycklar för att förhindra att han kör mer, säger Hansson.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare. Han släpptes efter provtagning.

Annons

På natten till lördagen ryckte räddningstjänsten ut till Backabo i Karlskrona.

Larmet om branden kom strax före klockan 04. Räddningstjänst skickades till platsen där det brann i en container med tidningar.

Branden ska inte ha spridit sig, enligt SOS Alarms händelseinformation som uppger att räddningstjänsten kunde släcka den snabbt. Ingen ska skadats i samband med branden.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand, men ingen person är misstänkt tidigt på lördagsmorgonen.

Skåne

Polisen använde spikmatta för att få stopp på en bilförare på E22 under natten till lördagen.

Föraren ska ha kört mot färdriktningen på E22, i nordlig riktning från Lund. Bilföraren fortsatte i 2,5 mil innan polisen fick stopp på bilen med hjälp av spikmatta.

Bilister ska ha fått väja för bilen, men ingen person ska ha skadats fysiskt. Endast bilen som åkte på spikmattan uppges ha tagit skada.

Föraren omhändertogs och misstänks för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och narkotikabrott.

Världen

Annons

USA säger sig ha dödat minst 26 medlemmar i terrorrörelsen al-Shabaab i ett flygangrepp i centrala Somalia.

Attacken skedde i regionen Hiran i torsdags, samma dag som extremistgruppen utförde ett blodigt attentat i huvudstaden Mogadishu, enligt USA:s regionkommando Africom.

Det senaste luftangreppet inräknat har USA dödat 81 medlemmar i terrorrörelsen, i tre separata militärinsatser, på en vecka. Och i januari dödades 52 al-Shabaab-anhängare i ett flygangrepp i Somalia, enligt Africom.

Den sunniextrema gruppen som är lierad med al-Qaida har drivits ut ur landets större städer, men har fortfarande kontroll över stora delar av landsbygden och genomför regelbundet terrordåd både i Somalia och i grannlandet Kenya. (TT)

Nio soldater i den så kallade G5 Sahel-styrkan, som bekämpar terrorister i Mali, dödades när de körde över en vägbomb på fredagen, uppger den maliska militären. Flera personer skadades i explosionen.

Händelsen inträffade i Boulkessy i Moptiregionen.

G5 Sahel-styrkan består av soldater från länderna Burkina Faso, Tchad, Mali, Mauretanien och Niger. Den har som mål att få bukt med extremistvåld och den laglöshet som råder i delar av de fem länderna. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons