1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i Blekinge.
I centrala Stockholm hittades en man knivskuren.

Sverige

En man fördes till sjukhus efter att ha knivskurits i centrala Stockholm sent på måndagskvällen. Skadorna bedöms till en början som allvarliga men mannen kunde lämna sjukhuset under tidig natt.

Mannen hittades utomhus vid Tegelbacken. Ett vittne larmade polisen strax efter klockan 22, men det är oklart vad den personen har sett.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Polisen skickade flera patruller till platsen, men vid 02.30-tiden var ingen gripen för dådet. Händelsen rubriceras som försök till mord. (TT)

En person har förts till sjukhus efter att en lastbil krockat med en grävmaskin vid E18 i Upplands-Bro, norr om Stockholm.

Olyckan inträffade vid en avfart till vägen, strax efter midnatt. Enligt Aftonbladet pågick gräsklippning vid sidan av vägen med hjälp av fordonet.

– En person skadades och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl hos polisen.

Skadeläget är oklart. (TT)

Världen

Under tisdagen kunde trafiken komma i gång igen vid Hongkongs flygplats, även om bland annat Cathay Pacific fortfarande på tisdagsmorgonen listade fler än 200 flighter som inställda.

Flygtrafiken ställdes abrupt in på en av världens mest trafikerade flygplatser när den protest som pågått på flygplatsen sedan i fredags plötsligt svällde. Ilskan över polisens hårda ingripande under helgens gatuprotester fick allt fler att ansluta sig och tusentals demonstranter samlades i lokalerna. (TT)

21 personer har evakuerats på grund av översvämningar i Brumunddal i Ringsaker i norska Hedmark.

– Regnet har orsakat rörelser i jordmassor i Brumunddal, en älv har gått över sina breddar och svept bort mark under flera byggnader, säger Bård Einar Hoft till NRK.

Evakueringarna är en försiktighetsåtgärd eftersom marken kan ha blivit underminerad. Det regnar fortsatt mycket i området. (TT)