1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan särskilda händelser i Blekinge.
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

Minst fyra personer är skadade efter ett stort bråk i Mölndal.

– Det rör sig om ganska allvarliga skador, säger vakthavande polisbefäl Martin Hallberg till Göteborgs-Posten.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Skadorna ska ha tillkommit via någon form av tillhyggen, men polisen har under natten haft svårt att skapa sig en tydlig bild av vad som hänt.

– Det pågår förhör med vittnen och inblandade. Men det har varit svårt att höra de skadade, det tar en stund, säger Martin Hallberg till Expressen.

Polisen utreder händelsen som grov misshandel och försök till mord.

Ingen är såvitt känt gripen. (TT)

Tre personer har förts till sjukhus, enligt uppgift med allvarliga skador, efter att deras bil voltat in i en villaträdgård mellan Jönköping och Huskvarna, skriver Jönköpings-Posten.

Alla tre – två kvinnor och en man – kastades ut ur bilen vid kraschen. Farten verkar ha varit hög, och polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik.

– Vi vet ännu inte vem som framfört fordonet, säger polisvakthavande Torbjörn Lindqvist till GT.

– Fordonet körde ner både elskåp och stora delar av vår häck. Den har dessutom tagit med sig hela äppelträdet, berättar en boende på platsen för Jönköpings-Posten. (TT)

Världen

Samtliga de nära 1 000 amerikanska soldater som USA dragit bort från norra Syrien kommer att stationeras i västra Irak. De ska därifrån fortsätta bekämpa terrororganisationen IS och "hjälpa till att försvara Irak", uppger försvarsminister Mark Esper.

Esper uppger ingen tidsplan för förflyttningen, men att det "handlar om veckor, inte dagar".

USA har redan runt 5 000 soldater i Irak, som bland annat utbildar irakiska styrkor. (TT)

Storbritanniens premiärminister fick genast kritik för att ha skickat två motstridiga brev till EU om en senareläggning av brexit.

– Det bekräftar vad vi hela tiden misstänkt, att Johnson anser sig stå över lagen, säger Labour-ledamoten John McDonnell.

En händelserik lördag fick ett händelserikt slut. Sent på kvällen skickade Boris Johnson till slut det brev till Bryssel om en senareläggning av brexit han enligt lag var skyldig att göra.

Men han skrev aldrig under det färdigskrivna brevet, som bara var en fotostatkopia från lagtexten som tvingade honom att skicka det, med en notering om att regeringen med brevet bara följer lagen.

Bara minuter senare kom ett nytt brev, denna gång med premiärministerns underskrift. Där meddelar Johnson till EU:s rådsordförande Donald Tusk att senareläggningen är ett misstag och att han inte vill se en sådan. (TT)