Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i Blekinge.
Publicerad 14 november 2019

Här saknas innehåll

Sverige

En man som hade blivit rånad hittades blodig på en gata i Limhamn i Malmö sent på onsdagskvällen, skriver Sydsvenskan.

Annons

– Mannen har blivit huggen med ett vasst föremål i samband med detta och de båda gärningsmännen ska ha varit utrustade med något vasst föremål. Vi är kvar på platsen och arbetar med att eftersöka de här två männen, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson, till tidningen.

Den skadade mannen fördes till sjukhus i ambulans. Polisen har sökt, bland annat med hjälp av hundpatrull och helikopter, efter två misstänkta gärningsmän som uppges var i 20-årsåldern. (TT)

Världen

En man i 20-årsåldern dödades under sammandrabbningar mellan polis och anhängare till Bolivias avgångne president Evo Morales.

Mannen sköts i huvudet i ett samhälle utanför Santa Cruz i östra Bolivia, uppger en läkare.

Tidigare under onsdagen präglades huvudstaden La Paz av oroligheter. Polis sköt tårgas när det uppstod våldsamheter mellan säkerhetsstyrkor och Morales-anhängare som försökte närma sig presidentpalatset och hundratals demonstranter marscherade in i huvudstaden från närliggande El Alto, många med ursprungsbefolkningarnas färgglada flaggor.

Hittills har totalt åtta människor dödats, varav fem efter att ha blivit skjutna, i samband med oroligheter efter det omstridda valet den 20 oktober, där oppositionen misstänkte valfusk.

Sveriges utrikesdepartement avråder svenskar från att resa till Bolivia såvida det inte är nödvändigt, enligt ett beslut som fattats på onsdagen. (TT)

En israelisk robotattack mot mål på Gazaremsan tidigt på torsdagen krävde sex dödsoffer, samtliga civila, uppger sjukvårdspersonal. Därmed är dödstalet efter israeliska attacker i Gaza uppe i 32 de senaste två dygnen.

Våldet utlöstes av en israelisk lufträd i tisdags då en högt uppsatt ledare i Islamiska jihad, Baha Abu al-Ata, dödades.

Från Gaza hade på onsdagskvällen 360 raketer avfyrats sedan al-Ata dödades, enligt den israeliska militären. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons