Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En stökig gäst på en pizzeria i Karlshamn fick omhändertas av polis.
I Mörrum fick räddningstjänsten in ett larm om en brand i en blomsterkruka.
Publicerad 19 januari 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Vid 02-tiden på söndagen slog personal på en pizzeria i Karlshamn larm om en berusad man som kastade glas inne i lokalen. Mannen ska även hotat en polis då han omhändertogs.

Annons

Ett larm om en brand ute i Mörrum kom in strax innan klockan 06. Enligt räddningstjänsten var branden av mindre omfattning och efter samråd med SOS ska hemtjänstpersonal släckt branden.

Sverige

En person har skadats i samband med ett rån vid Järntorget i Göteborg. Personen har förts till sjukhus med oklara skador.

Polisen fick larmet klockan 03.33. En person har gripits, misstänkt för grovt rån. Omständigheterna är oklara.

– Någon har tilltvingat sig föremål med våld, säger Martin Hallberg vid polisen. (TT)

Flera skott avlossades i samband med att två rånare rånade en person i Johanneshov i Stockholm. Skotten ska ha avlossats som ett hot

– Man har skjutit bredvid, men inte mot, målsägande, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Larmet kom strax innan klockan 02 och vid 03.30 hade ännu ingen gripits. Brottet rubriceras som grovt rån och grovt vapenbrott.

– Vi har en del fynd i form av hylsor och vi har en del uppslag som vi jobbar vidare med, säger Almquist. (TT)

Världen

Annons

Invånare i Newfoundland och Labrador på Kanadas ostkust kämpar för att gräva fram bilar och ploga vägar efter den värsta snöstormen hittills. Mer än 75 centimeter snö föll i provinsens huvudstad S:t John's. I kombination med orkanbyar på över 35 meter i sekunden ledde det till att trafiken lamslogs och att tusentals hushåll blev strömlösa.

Det nödläge som S:t John's borgmästare Danny Breen utlyste på fredagen var fortfarande i kraft på lördagen. Butiker och stadens flygplats höll stängt. (TT)

Omkring 1 500 migranter från Centralamerika har hejdats vid den mexikanska gränsen mot Guatemala.

Mexikanska soldater blockerade migranternas väg och påminde dem om att de inte fick komma in i landet utan giltigt visum. Bevakningen av gränsen hade förstärkts inför att karavanen, med sammanlagt omkring 3 000 personer, väntades anlända.

Mexiko har pressats av USA:s president Donald Trump att hejda vågen av papperslösa migranter och Mexiko har sedan dess placerat ut 27 000 gränsvakter för att hindra migranter från att olagligt ta sig genom landet till USA. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons