Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Sex personer till sjukhus efter bilolycka.
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Sex personer fick föras till sjukhus efter en krock i Kungsmarken i lördag. Nu misstänks en förare för bland annat drograttfylleri och vårdslöshet i trafiken.

Två fordon var vid 17-tiden i lördags eftermiddag inblandade i en trafikolycka vid Kungsmarksplan i Karlskrona.

Sex personer fick föras till sjukhus. En förare som var ensam i sin bil och fem personer som satt i det andra fordonet.

Sverige

Omkring 30 liv om året skulle räddas om alla bilar äldre än årsmodell 1999 skrotades och ersattes med en bil från 2010 och framåt, enligt Trafikverket.

– De (äldre bilarna) har till exempel inte bältespåminnare eller antisladdsystem, och de två räddar tillsammans väldigt många liv, säger trafiksäkerhetsdirektör Maria Krafft till Sveriges Radio Ekot.

Trafikverket vill därför se en skrotningspremie, ett förslag som regeringen vill titta närmare på. (TT)

En person fick föras till sjukhus efter ett bråk i Mölnlycke i Härryda kommun vid 00.30-tiden under natten mot söndagen.

Personen blev knivskuren i benet. En annan person ska ha blivit slagen i huvudet med ett tillhygge, men inte så pass allvarligt att personen behövde söka vård.

Enligt polisen var flera gärningsmän inblandade, men ingen är ännu gripen. (TT)

Världen

Flera raketer har slagit ner nära USA:s ambassad i Iraks huvudstad Bagdad, uppger en källa inom den amerikanska militären.

Höga explosioner ska ha hörts och angreppet utlöste varningssirener på ambassadområdet. Det är oklart hur många raketer det rör sig om och exakt var de slog ner. Det finns ännu inga rapporter om några skadade eller omkomna.

Det är den 19:e attacken sedan oktober mot amerikanska mål i Irak, där omkring 5 200 av landets soldater är stationerade. I slutet av januari träffades ambassaden av tre raketer och minst en person skadades. USA skyller angreppen på Iran-stödda milisgrupper. (TT)

Läs mer

Ledare

Är vi dömda till evig distansering?

Det är till och med så att man reagerar med förskräckelse och obehag när man ser några på teve som står för tätt eller kramas. De får ju inte.

Ledare

Fursten vs Europa

Ett gigantiskt blått hav och en liten gummibåt fylld av människor. Först pistolskott i vattnet, sedan en stor motorbåt med grekiska bokstäver på. Uniformsklädda män slår med pålar mot gummibåten i försök att välta den.

Karlskrona

Digital fälla ska bekämpa kackerlackor

”Alldeles för vanligt med kackerlackor mot bakgrund av vilka problem de skapar”

Karlskrona

Utredning vill sänka kulturhuset

En världsarvsutredning menar att det planerade kulturhuset vid Stortorget blir för högt

Lokalkorrarna

Onda makter tog plats på scen

Snabba riff, desperata skrik och dundrande trummor

Sydöstrans julkalender

Årets julkalender: Decemberbarn - vad hände sen?

Här är alla delarna.