Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Det verkar ha varit en relativt lugn natt i Blekinge. Polisen har inte rapporterat några större händelser. I Hagfors bröt en brand ut vid en flygplats och i Spanien förbjuds begravningar.
Publicerad 31 mars 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En brand bröt ut vid Hagfors flygplats på måndagskvällen, larmet kom strax före klockan 23, skriver lokala medier.

– Det ska vara ett par brandhärdar. Det ska brinna i en lastbil utanför en hangar med flygmaskiner, plan utgår jag ifrån att det är. Det ska också vara någon sorts brand inne, sade Malin Pettersson vid SOS Alarm till GT strax efter att larmet kommit.

Annons

Fem enheter från räddningstjänsten skickades till flygplatsen och kunde släcka elden, skriver Värmlands Folkblad. Brandkåren är kvar under natten för eftersläckning.

Det finns inga rapporter om att någon person har skadats i samband med branden. (TT)

Sammanlagt fyra personer rånades vid tre olika rån i Göteborg under natten mot tisdagen. Personerna hotades med ett vapenliknande föremål och en av dem fick motta ett slag.

Signalementen stämmer rätt så bra. Vi tror att det kan vara samma gärningsmän som har förflyttat sig runt i de olika stadsdelarna, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen jagar tre rånare som ska ha tagit sig mellan brottsplatserna i Kortedala, Björkekärr och Biskopsgården mellan klockan 23 och 02.

Vi har tyvärr inte gripit några gärningsmän än, det hade vi gärna gjort, men vi spanar fortfarande, säger Ann-Christin Löfstrand.

Rånarna kom över plånböcker, väskor och mobiltelefoner och har i åtminstone två av fallen setts i en ljus bil. I övrigt vill polisen inte gå ut med signalementen. (TT)

Här saknas innehåll

Världen

"Stanna hemma". "Håll er i säkerhet". "Tack till alla som håller oss säkra". Cheopspyramiden i Giza pryddes under måndagskvällen av ett ljusspel med budskapen som den senaste månaden har spridit sig över världen.

I blått och grönt sken orden på den runt 4 500 år gamla pyramiden strax utanför Kairo.

41 personer har avlidit av covid-19 i Egypten hittills, och 656 fall av coronasmittade har registrerats.

Annons

Landet har också drabbats hårt ekonomiskt, då all turism i praktiken upphört. Samtliga turistmål i landet har stängt och alla arkeologiska platser och museer har desinfekterats. (TT)

Alla religiösa sammankomster, inklusive begravningsceremonier och minnesstunder i hemmen, förbjuds i Spanien tills åtminstone den 11 april.

Jordfästningar kommer fortsatt att tillåtas, men bara tre personer får delta och de måste iaktta ett avstånd på minst två meter.

Myndigheternas beslut kommer samma dag som antalet döda i covid-19 steg till över 7 300 i landet och Spanien gick om Kina i antalet bekräftade fall, över 85 000. (TT)

Sebastian AhokasSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons