1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kiss – dagens sminkkod på Sweden rock

Svartvit-sminkade festivalbesökare finns det gott om på fredagens Sweden rock, inför kvällens Kiss-spelning.
För de som inte vill sminka sig själva finns Sölvesborgs kommuns personal till undsättning.
Bröderna Vince och Charlie Rolandsson från Olofström sminkade sig båda som Paul Stanley, kompisen Olle Berg (i mitten) från Sölvesborg poserade exemplariskt som Gene Simmons.
Foto: Mattias Mattisson

Flera Sweden rock-besökare laddade upp inför festivalens headline-band med en Kiss-sminkning. Två trogna Kiss-fans som hade målat sig inför spelningen var Fredrik Johansson och Rickard Holm från Växjö respektive Göteborg.

Fredrik Johansson och Rickard Holm ville supporta favoritbandet Kiss med en sminkning.
Foto: Mattias Mattisson

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Det är första gången vi målar oss men vi tänkte att vi måste ju supporta bandet, säger Fredrik Johansson som ska se bandet för tredje gången.

– Paul Stanleys röst är inte som den har varit men Kiss är ändå ett jävligt bra band. Det är sjätte gången jag ser dem nu, säger Rickard Holm som hade låtit sig sminkas som just Paul Stanley av personalen på Sölvesborgs kommun som fanns på plats på festivalen.

– Det har varit fullt upp här sedan vi öppnade och det är faktiskt mer vuxna än barn som vill sminkas, säger Charlotte Pettersson på Sölvesborgs kommun.

Vilken Kiss-medlem är mest populär att sminkas som?

– Det är Gene Simmons utan tvekan, säger Charlotte Pettersson.

Lars-Åke Schwalbe från Uppsala förvandlades till Gene Simmons.
Foto: Mattias Mattisson
För de som inte hade vit och svart färg hemma eller inte kände sig säker med sminkborsten, fanns Sölvesborgs kommun till undsättning.
Foto: Mattias Mattisson