Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lokalpolitiker ville smittas med corona

Coronaviruset • Publicerad 21 april 2020
Storforspolitikern åkte till Stockholm för att med avsikt smittas av corona. Arkivbild.
Storforspolitikern åkte till Stockholm för att med avsikt smittas av corona. Arkivbild.Foto: Henrik Holmberg/TT

Kommunpolitikern Urban Persson i Storfors åkte till Stockholm – för att bli smittad av corona. Politikern för partiet Storforsdemokraterna beskriver det som "en kul grej", rapporterar lokala medier.

– Det finns ingen anledning att vara orolig. Det är en hysteri. Det är samma som med klimatet. Det går inte att ändra. Vi kan inte påverka det politiskt, säger Urban Persson till SVT Nyheter Värmland.

Annons

Den 14 april skulle han delta vid ett budgetmöte i kommunen tillsammans med bland annat kommunstyrelsens ordförande Hans Jildesten (S). Under mötet frågade Jildesten, som har diabetes, om det stämde att Persson varit i Stockholm för att få corona. Persson svarade att det stämde och då ombads han att lämna rummet och att vara med digitalt. Persson har JO-anmält detta och förstår inte oron.

– Nej, det gör jag inte. Han är 50 år. Det är ingen risk för honom. Han blir inte sjuk av det här, säger Persson.

– Det var mest en rolig grej. Jag fick ju tyvärr inte corona.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons