1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Norsk käftsmäll precis vad Sweden Rock behövde

Turbonegro fungerar som en vitamininjektion på ett stekhett Sweden Rock, men borde lämnat ett par av de nya låtarna hemma för att nå hela vägen.
Tony Sylvester och Happy Tom i norska Turbonegro bjöd Sweden Rock på en riktig käftsmäll till spelning.
Foto: Mattias Mattisson
ssdssdssdssdssd

Turbonegro

Tid: Fredag, 17.30.
Scen: Rock Stage.
Vad: Norsk deathpunk.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Mycket har hänt sedan norska punkbandet Turbonegro bildades 1988. De har genomgått flera reinkarnationer varav den största förändringen måste vara när tidigare frontfiguren Hank von Helvete byttes ut mot britten Tony Sylvester.

Sångaren Tony Sylvester gör sitt bästa för att få igång den överhettade publiken, med gott betyg.
Foto: Mattias Mattisson

Bandet har nu hunnit släppa två skivor med Sylvester vid mikrofonen, den senaste ”Rock N Roll Machine” så sent som för några månader sedan.

Skivan har varit lite av en vattendelare då Turbonegro med den tog ett steg från sin glammiga deathpunk mot klassisk 80-talsrock komplett med Van Halen-synthar och allt annat som hör eran till.

Det är från den skivan som Turbonegro hämtar det mesta materialet från när det intar Rock Stage på fredagseftermiddagen. Efter några månaders turnerande, allra senast en runda i USA, har många av de nya låtarna satt sig och har en självklar plats i bandets låtlista.

De flesta andra låtar som framförs i kväll kommer från bandets ikoniska skiva ”Apocalypse dudes” som i år firar 20-årsjubileum.

Det går inte att komma ifrån vilken betydelse Turbonegro har haft på nordisk rockmusik, och det är ett snortajt band som underhåller publiken med sina ofta pubertala och homoerotiska låtar. Euroboy är en av världens bästa rockgitarrister och han vet att ett ursinnigt gitarrsolo på tio sekunder är effektfullare än den gitarronani som många andra band ängar sig åt.

Och Tommy Manboy som har hållit i trumstockarna sedan 2011 är en fantastisk taktmaskin vars varje trumslag sitter som en örfil.

Tommy Manboy.
Foto: Mattias Mattisson

Turbonegro är en energisk och ösig rockmaskin som gör en underhållande konsert av högsta klass.

Konserten skulle dock må bra av slippa några av de nya låtarna till förmån för fler av bandets odödliga klassiker. Låtar som ”Fist city” och ”John Carpenter Powder Ballad” är helt enkelt inte tillräckligt bra och drar ner stämningen på festen.

Och att man inte spelar en enda låt från någon av de klassiska skivorna ”Ass Cobra”, ”Scandinavian Leather” eller 2012 års ”Sexual Harassment” är en gåta.

images5 bilder
enlarge