1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ozzy: ”Let's go crazy tonight!”

Ozzy Osbourne utlovar galenskaper under fredagens konsert på Sweden Rock. Något galet röj blir det inte men väl en trevlig afton med rocklegendaren.
Ozzy Osbourne samlade ihop en stor publik under konserten på Festival stage.
Foto: Mattias Mattisson
ssdssdssdssdssd

Ozzy Osbourne

Tid: Fredag, 22.15.
Scen: Festival Stage.
Vad: Heavy metal med Ozzy.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Ozzy är tillbaka. Det är alltid speciellt att se honom live. Hur ofta får man annars chansen att se en levande legend? En mer mytomspunnen man är svår att hitta.

Alla som älskar rock i någon form har säkert en relation till den man som under fredagen till stort jubel intog Festival Stage på Sweden Rock Festival. Det är inte för inte som han kallas heavy metals gudfar. Tillsammans med Black Sabbath hjälpte han till att utforma en viktig del av musikhistorian.

Ozzy är sig lik. Han stiger upp på scenen och proklamerar:

”Lets go crazy tonight!”

Han är besvärlig också. Inför spelningen gjordes det klart att inga fotografer skulle tillåtas i fotodiket. Senare hotas det även med beslagtagna kameror om det fotograferas från publiken. Vill man ha bild på mannen, myten och legenden så är det väl tilltaget avstånd som gäller.

Nåja, gudfar får väl vara förlåten sina egenheter, bara musiken låter bra. Och visst känner vi igen klassikerna från den nu välkända repertoaren. Ozzy kan sitt hantverk även om det saknas en del energi här och var.

Den som tycker om Zakk Wyldes gitarrspel går nöjd från konserten, instrumenten tillåts mycket utrymme, med väl tilltagna solon. Kanske vilopauser för dragnamnet?

Ozzy verkar vara på gott humör under kvällen och mellan varje låt släcks scenen ner och publiken ombeds höja händerna över huvudet och klappa med händerna.

”Let me se your hands!” hojtar han och visar vad han vill se.

Ozzy klappar. Publiken klappar.

Blandningen av låtar är okej för det mesta och Crazy Train dyker förstås upp mot slutet, liksom Mama I'm Coming Home.

Svårt att sätta betyg. I pappret blev det fyra, men efter lite betänketid sjunker det ett snäpp. Som sagt. Det är alltid trevligt att se Osbourne och fredagens konsert är inget undantag.

Publik: Fullsatt, men inte riktigt lika fullpackat som när Maiden spelade kvällen före.

Foto: Mattias Mattisson