1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Så sammanfattar Sweden rock årets festival

Sweden rock-ledningen sammanfattar nu årets festival och svarar på vissa synpunkter de har fått från besökarna.
Sweden rock håller nu på att samla ihop alla förslag och synpunkter från publiken, personalen och deras samarbetspartners efter årets festival.
Foto: Mattias Mattisson

Festivalledningen stötte på flera prövningar under årets festival med både åskoväder som ledde till en försenad spelning, och en inställd konsert i sista stund på grund av flygstrul. Men ledningen lyckades hitta ett ersättningsband, och en av spelningarna fick skjutas fram på grund av åskovädret.

”Vid sådana tillfällen är det härligt att se hur alla gör sitt yttersta för att saker och ting ska lösa sig på bästa sätt”, skriver Sweden rock-ledningen på sin hemsida.

Flera festivalbesökare har dock kritiserat Sweden rock på sociala medier för att det var ovanligt trångt med besökare inne på festivalområdet i år. De har därför frågat sig om festivalledningen har tagit in fler besökare i år än tidigare. Detta dementerar dock ledningen som säger att de tog in lika många som förra året, närmare bestämt 35 000 besökare.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Sweden rock har vuxit i trappsteg och mellan 2017 och 2018 var ett sådant trappsteg när vi växte från 33 000 till 35 000 besökare. Men i år var det lika många besökare som förra året och i fjol fick vi mest kommentarer om långa toalettköer, säger Sofia Lindqvist Lacinai, marknadschef och vice vd på Sweden rock.

Hon säger även att de har utökat personalstyrkan för att kunna ta hand om fler besökare.

– Utöver besökarna hade vi runt 9000 personer i form av personal, samarbetspartners, försäljare och media i år, precis som förra året. Plus att det var många barn som var på Kiss-konserten, och då kan det kännas som fler besökare, säger Sofia Lindqvist Lacinai.

En del besökare vill även ha tillbaka den norra entrén till festivalområdet, vilket festivalledningen säger är omöjligt.

"Dels av säkerhetsskäl, dels för att det nu är produktionsområde där. Festivalområdet omgärdas av hav i öster, en kanal i norr och gamla E22:an i väster, så ska vi ha en extra entré utöver huvudentrén är enda möjligheten att ha den vid Sweden stage, skriver festivalledningen på sin hemsida”.

Festivalledningen valde dock att inte ha några sena konserter på Sweden stage och flytta dem till Rockklassikerscenen istället, för att förenkla passagen ut från området.

Sweden rock har även fått synpunkter på att det var för få kassor där man kunde betala med kort. Till nästa år ska festivalledningen därför försöka förbättra den möjligheten.