1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Sweden rock svarar på trängsel-kritiken: ”Samma som förra året”

Flera festivalbesökare har kritiserat Sweden rock för att ha tagit in för många besökare på området i år.
– Det var lika mycket folk som förra året, säger Sofia Lindqvist Lacinai, marknadschef och vice vd på Sweden rock.
Sofia Lindqvist Lacinai, marknadschef och vice vd på Sweden rock.

”Jag har alltid älskat SRF, men nu var det alldeles för mycket folk, totalt kaos, man kunde knappt röra sig på området!”, skriver en festivalbesökare på Sweden rocks Facebook-sida.

”Smärtgränsen är nu nådd. På tok för mycket folk på en liten yta. Kändes mer jobbigt än trevligt att vara inne på området”, skriver en annan besökare.

Festivalledningen är väl medvetna om kritiken mot årets festival, men dementerar att de har tagit in mer folk på området än förra året.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Det var lika många besökare som förra året, 35 000 personer, men i fjol fick vi fler kommentarer om toalettköer. Men vi har sett kommentarerna och tagit till oss dem, säger Lindqvist Lacinai.

Hon vill dock inte uttala sig om festivalledningen planerar att minska antalet besökare till nästa år efter klagomålen.

– Vi ska skicka ut en besöksundersökning till alla festivalbesökare nu i veckan, som vi alltid gör, och när vi har sammanställt den får vi en mer rättvisande bild av vad besökarna tyckte. Så ändringar till nästa år är ingenting vi tar ställning till nu. Men vi tar givetvis med oss kommentarerna från Facebook.

Lindqvist Lacinai har två teorier om varför besökarna upplever det som mer folk på årets festival än i fjol.

– Vi vet att Kiss lockar många barn och därför var det också många barn inne på området på fredagen. Sedan har vi även sett en trend de senaste åren att folk inte sitter lika mycket på campingarna, utan är inne på festivalområdet mer och då blir det ju också mer folk inne på området samtidigt, säger Lindqvist Lacinai.

Hon vill även betona att många besökare är nöjda med festivalen.

– Många har tackat för en bra festival och är väldigt glada, och även vi är nöjda med årets festival, avslutar Lindqvist Lacinai.