1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Veckan som gick: Rockfestival och politikeravgång

Vad minns du från nyhetsveckan i Blekinge?

Dagen innan Kristi himmelsfärdsdagen gjorde trafikpolisen en hastighetskontroll vid trafikplats Gualöv på E22. En plats där det brukar noteras höga hastigheter. Så även denna gång. Ett antal bilister blev av med sina körkort.

Under måndagen skrev Sydöstran även om den kände blekingemusiker som nu misstänks för grovt rattfylleri.

Med en ansenlig mängd alkohol i kroppen satte sig mannen bakom ratten och körde ut på E22:an där han sedan körde ner ett 30-tal stolpar innan färden tog slut.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

En läkare på en vårdcentral i länet hamnade i blickfånget i måndags, då nyheten om hur ett stort antal män fått hem besked om att de var friska när de i själva verket hade prostatacancer kom.

Från sportens värld kunde vi berätta att det blev ett oväntat plusresultat på sista raden för hockeyklubben Karlskrona HK.

– Vi ska visa att vi jobbar mot en sundare ekonomi framöver, sade klubbchefen Per Rosenqvist till Blekingesport.

Fasaden till vattentornet i Ronneby håller på att falla ner och nu väcks förslaget om att Ronneby kommun ska köpa tillbaka byggnaden från artisten Frej Larsson.

I veckan sprang glada blekingebor motionsloppet Blodomloppet i Karlskrona. Om du känner någon som deltog kanske du hittar dem i vårt stora bildextra från löparfesten.

I tisdags röstades sjukhuschefen Lars Almroth bort från sin post. Vi skrev om avgångsvederlaget värt flera miljoner och om splittringen inom Alliansen inför beslutet.

Almroth själv beskrev avskedet i ett öppet brev till personalen via regionens intranät.

Dagen efter beskedet om Almroths framtid meddelade regionrådet Alexander Wendt (M) vid en presskonferens att han skulle avgå. Något Sydöstran kunde avslöja redan på torsdagen.

En av landets äldsta ponnyhästar kom från Holmsjö och hette Hamo. På fredagen kom nyheten att hästen somnat in vid en ålder av 45 år.

Nu står det klart att unga i länet får åka gratis buss och tåg i sommar.

– En motion från Vänsterpartiet om gratis kollektivtrafik för unga bifölls efter votering, sa trafiknämndens ordförande till Sydöstran i onsdags.

På fredagen beslöt länsstyrelsen i samråd med de lokala brandmyndigheterna att det ska råda eldningsförbud i hela länet.

Ingen har väl missat att det är Sweden rock-vecka i Blekinge? Sydöstran har bevakat evenemanget intensivt med bildspel alla dagar, recensioner och reportage. Alla artiklarna finns samlade på den här sidan.

Vill du kunna läsa allt innehåll på Sydöstran?

Då ska du logga in och bli plusläsare. Mer information hittar du här.